Scitech

Se pare că Apple vrea să construiască o experiență asemănătoare cu Audible pentru știri

Apple + Știri poate primi un nou format pentru știri, unde veți putea asculta în același mod în care puteți asculta cărțile preferate de pe Audible.

Indiferent dacă acest lucru va deveni sau nu realitate, depinde de cât de mult Apple este dispusă să compromită planul inițial de a face apel la editori.
Apple News + a arătat o mulțime de promisiuni pentru editori atunci când s-a lansat în 2019, sute de reviste s-au grăbit să se înscrie pentru o audiență care a măsurat 200.000 de puternici în primele 48 de ore. Dar, cu o abundență de servicii similare care nu costă 9,99 USD pe lună, compania caută modalități de a-și diferenția în continuare oferta.

Potrivit unui raport al DigiDay, Apple a luat legătura cu editorii selectați pentru a discuta planurile de livrare a știrilor audio ca parte a efortului de a îmbunătăți apelul News +.

Potrivit unora dintre ei, gigantul tehnologic Cupertino s-a oferit chiar să se ocupe de costurile de producție, pe lângă compensarea conținutului sursă.
Când aceste discuții au început pentru prima dată, Apple a dorit să aibă capacitatea de a transforma orice știre într-o poveste audio și să le transmită publicului potrivit pe baza unui algoritm.

Cu toate acestea, mulți editori consideră că cea mai bună metodă pentru Apple de a evita blocajele legate de proprietatea intelectuală este de a le oferi piese pe care doresc să le aibă în formă audio pe News +.

Cu toate acestea, editorii sunt sceptici față de planurile Apple, mai ales pentru că nu cred că vor genera venituri semnificative pentru ei, în ciuda faptului că nu vor aduce costuri suplimentare din partea lor.

CEO-ul Apple Tim, la începutul acestei luni, a declarat în timpul unui apel investitor că Apple News are peste 125 de milioane de utilizatori lunari activi , dintre care 25 de milioane au fost adăugate în primele trei luni ale acestui an.

Nu știm câți dintre aceștia plătesc abonați, dar chiar dacă Apple nu îi poate convinge pe mai mulți dintre ei să se înscrie pentru a auzi știrile, spre deosebire de citirea acesteia, merită să încercați doar beneficiile de accesibilitate pe care le-ar aduce pentru oameni care nu pot vedea.