Advertoriale

Cum să exploatezi la maximum spațiul de care dispui

Spațiul limitat este deseori o problemă de percepție sau de viziune, fiecare încăpere putând fi transformată radical cu doar câteva elemente de organizare și delimitare a zonelor de lucru. Fie că e vorba de propria locuință sau de clădiri de birouri, mereu există metode prin care să transformi o cameră simplă într-un spațiu de lucru funcțional și eficient. Apelează la serviciile oferite de o firma amenajari interioare pentru a descoperi care sunt soluțiile potrivite pentru nevoile tale!

Rezolvă problemele de compartimentare

În majoritatea cazurilor, o cameră nefuncțională este greșit sau deloc compartimentată, raportat la nevoile de lucru. Asta înseamnă că pentru a te folosi din plin de tot spațiul pe care îl ai la dispoziție, trebuie să găsești soluții prin care să îl delimitezi eficient în funcție de activitatea pe care o desfășori. Pentru clădirile de birouri, spre exemplu, firmele de amenajări interioare recomandă montarea unor pereți din sticlă sau din gips carton pentru a crea noi camere destinate unor scopuri precise. Aceștia sunt ușor de montat și demontat, fiind o soluție ideală în situațiile în care ai nevoie în permanență de o schimbare în ceea ce privește modul în care te folosești de fiecare centimetru pe care îl ai la dispoziție. 

Optează pentru alte nuanțe pe pereți

Unul dintre cele mai importante principii cromatice spune că nuanțele închise micșorează, în timp ce cele deschise dau iluzia de mai mare și mai spațios. Este recomandat să te folosești de acest lucru și în ceea ce privește amenajarea spațiilor interioare deoarece te ajută să creezi un spațiu mai larg și mai aerisit cu doar câteva ore de lucru. Poți apela la ajutorul unei firme de amenajări interioare pentru zugrăveli de calitate, cu produse adaptate, și posibilitatea de a personaliza fiecare perete după propriile preferințe. 

Folosește-te de lumini pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare

Un alt truc pe care merită să îl folosești atunci când te confrunți cu problema unor încăperi mici este să lași cât mai multă lumină naturală să intre sau să te folosești de corpuri de iluminat amplasate strategic. Înlocuiește pereții opaci cu pereți din sticlă pentru a da voie razelor de soare să pătrundă înăuntru și poziționează la nivelul ochilor cât mai multe lămpi și becuri cu lumină caldă, în așa fel încât să lărgești vizual spațiul și să obții o atmosferă interioară cât mai plăcută, cu investiții minime. 

 

Cu alte cuvinte, atunci când simți că o anumită cameră nu este exploatată la adevăratul potențial, poți cere părerea unor specialiști care te vor ajuta să alegi cele mai bune opțiuni în raport cu nevoile tale, în așa fel încât să folosești cum se cuvine fiecare centimetru de care dispui!