Politica

Cîţu: Nu au fost făcute angajări noi în aparatul Guvernului

Premierul Florin Cîţu a ținut să dezmintă o serie de informații apărute în spațiul public despre angajări care ar fi fost făcute în Guvern, în condițiile în care el susține că vrea o administrație suplă. Cîțu a afirmat că nu s-au făcut angajări, ci doar au fost mutate instituţii la Secretariatul General al Guvernului.
Florin Cîţu susține că nu s-au făcut angajări noi în Guvern
„Am văzut în spaţiul public o discuţie despre angajaţi noi în aparatul Guvernului. Am cerut Corpului de Control o situaţie și lucrurile nu stau chiar aşa.

În Secretariatul General al Guvernului am introdus anul acesta şapte noi instituţii, că acest Guvern are mai puţine instituţii decât erau în alte guverne şi acel departament al românilor pentru Moldova a fost introdus la Secretariatul General.

În acelaşi timp, e o structură cu doi vicepremieri, inclusiv aparatele acestora de lucru. Deci nu au fost făcute angajări, doar au fost mutate instituţii. Ele au fost încorporate în Secretariatul General al Guvernului, instituţii care erau în altă parte sau erau la ministere”, a explicat premierul Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

sursa