Scitech

General Electric își vinde activitatea de iluminat pentru casă după aproape 130 de ani

General Electric (GE) este una dintre cele mai cunoscute corporații din jur și, de mai bine de un secol, a fost responsabilă pentru a ajuta la menținerea casei americane obișnuite bine luminate, datorită activității sale de iluminat. Cu toate acestea, GE-ul trecutului nu este același GE pe care îl avem astăzi – au trecut zilele influenței fondatorului Thomas Edison în operațiunile corporative.
După ce a mers prin mai mulți CEO-uri, fiecare cu propriile priorități, compania are acum mâinile în mai multe industrii diferite, de la aviație la asistență medicală până la capital de risc și finanțe.

În bine sau mai rău, asta înseamnă că partea de iluminare a casei, orientată către consumator, a operațiunilor GE nu mai este o prioritate. Într-adevăr, într-un comunicat de presă emis astăzi, compania a anunțat că a semnat un „acord definitiv” pentru a -și vinde activitatea de iluminat către Savant Systems . Savant este o companie inteligentă de acasă care vinde o varietate destul de standard de produse: vinde boxe inteligente, nuanțe inteligente, termostate inteligente și multe altele.

Dacă vă întrebați de ce GE a ales să vândă GE Lighting după aproximativ 130 de ani de funcționare, președintele și CEO-ul companiei, Lawrence Culp, a oferit următoarea explicație:

Tranzacția de astăzi este un alt pas important în transformarea GE într-o companie industrială mai concentrată. Colegii noștri GE Lighting se vor alătura unui lider în creștere rapidă în domeniul automatizării la domiciliu care le împărtășește pasiunea pentru aducerea la lumină a viitorului. Împreună cu Savant, GE Lighting va continua moștenirea inovației, în timp ce noi, la GE, vom continua să avansăm tehnologiile de infrastructură care sunt esențiale pentru compania noastră și care se bazează pe rădăcinile fondatorului nostru, Thomas Edison.

Cu alte cuvinte, GE nu mai este interesat să mai facă parte din industria de iluminat pentru locuințe, ceea ce nu este o surpriză. Cu toate acestea, această mișcare marchează sfârșitul unei ere și suntem siguri că unii dintre clienții GE de lungă durată și morți vor fi dezamăgiți de această veste.

GE s-a îndepărtat în mod inteligent de a oferi orice detalii specifice despre vânzare în comunicatul său oficial. Cu toate acestea, un raport al Wall Street Journal susține că tranzacția a fost în valoare de aproximativ 250 de milioane de dolari , ceea ce reprezintă o schimbare destul de drăguță (deși va face puțin pentru a reduce datoriile corporative masive ale GE).