Actualitate

Veste rea! Noul Cod Rutier este un chin pentru soferi romani. Se dau amenzi mari pentru un simplu fapt pe care toti il facem!

Veste rea! Noul Cod Rutier este un chin pentru soferi romani. Se dau amenzi mari pentru un simplu fapt pe care toti il facem!Noul Cod Rutier, este un chin pentru soferi romani, deoarece acestia vor primi amenzi mari doar pentru un simplu fapt pe care toti il facem, relateaza fanatik.ro.

Toti soferi isi doresc un spatiu pe placul lor, fie vorba de camera, locuinta s-au chiar autovehicul.

Tot mai des ne place sa accesorizam locurile in care le petrecem, sa fie cat mai confortabil si pe placul nostru, dar de acum legea va interzice acest lucru la masinile noastre

Așadar, după regulile noului Cod Rutier, confortul dispare, iar austeritatea rămâne. Șoferii, care au lipite pe gramurile laterale, pe parbriz sau chiar pe lunetă diferite accesorii, riscă amenzi usturătoare.

Legislația rutieră în vigoare prevede că ”aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care strâng sau estompează vizibilitatea” reprezintă o încălcare ce se încadrează în a IV-a clasă de sancțiuni din noul Cod Rutier.

Incalzarea legii, amenzile sunt mari cat si intre 9 si 20 de puncte amenda.

Punctul-amendă are valoarea, în acest an, de 145 de lei.

Persoanele fizice care nu se conformează și aplică, după pofta inimii, diverse accesorii pe suprafața geamurilor ori chiar și în dreptul lor, pot fi amendate cu sume între 1.305 și 2.900 de lei.

Amenzile încâlcării contravenției sunt cuprinse între 9 și 20 de puncte, drept amendă. Punctul-amendă are valoarea, în acest an, de 145 de lei.