Actualitate

10 lucruri pe care foarte puțină lume le știe despre Serviciile Secrete Americane

10 lucruri pe care foarte puțină lume le știe despre Serviciile Secrete AmericaneServiciile Secrete Americane sunt înconjurate de mistere și mituri, pentru că nimeni nu știe exact cine sunt acei oameni în costume negre, care în filme poartă mereu ochelari cu lentile închise la culoare și au căști în urechi.
Agenții speciali sunt greu de recunoscut în viața reală, dar vom încerca împreună să decretizăm anumite lucruri.

1. Sunt mult mai mulți decât crezi

Deseori, când vorbești despre Serviciile Secrete, te gândești la aproximativ 100, poate chiar mai puțini soldați foarte bine pregătiți, dar de fapt, agenții sunt în jur de 6500.

2. Nu-l păzesc doar pe președinte

De serviciile agenților secreți beneficiază președinții americani, familiile acestora, foștii președinți și familiile lor, oaspeții de la Casa Albă și oricine altcineva își dorește președintele să fie protejat.

3. Există trei faze

La început, agenții nu au parte de munca de teren ci stau 3 ani la birou, apoi între 4-7 ani primesc diverse sarcini provocatoare și în faza finală fie sunt promovați fie revin la munca birocratică.

4. Sunt antrenați să se arunde în fața gloanțelor și să supraviețuiască în apă

Înainte de un eveniment important, Serviciile Secrete repetă fiecare posibil scenariu de atentat la adresa celor pe care îi protejează, ei folosesc gloanțe special făcute pentru astfel de antrenamente. De asemenea, toți agenții participă la cursuri de perfecționare o dată la 8 săptămâni.

5. Au cunoștințe de prim ajutor

Fiecare agent are cunoștințele de bază în ceea ce privește acordarea primului ajutor și se poate stăpâni în situații de criză, când viața cuiva este în pericol, deoarece trebuie să fie în satre să salveze viața cuiva până vine ambulanța, chiar dacă orice rută a președinților este atent aleasă încât să fie mereu câte un spital la maxim 10 minute distanță.

6. Au mereu rezerve de sânge

Agenții sunt mereu pregătiți să-și folosească cunoștințele medicale, ca să facă, la nevoie, o transfuzie sanguină. Ei poartă mereu pungi de sânge prezidențial, pentru a nu risca să aștepte după un donator.

7. Președinții au nume de cod

Serviciile Secrete chiar folosesc și în realitate nume de cod pentru președinți, acesta nu este doar un artificiu de film. De obicei, ei folosesc nume care să înceapă cu aceeași literă pentru toată familia, de exemplu, Barack Obama a fost Renegate și soția lui Renaissance, iar fiicele aveau numele de cod Radiance și Rosebud.

8. În Biroul Oval sunt senzori de mișcare

Una dintre regulile Serviciilor Secrete este că Președintele n-ar trebui lăsat niciodată singur, iar dacă acesta vrea să rămână singur în birou, mișcările se pot urmări cu ușurință cu ajutorul senzorilor de mișcare din podea.

9. Participă la hobby-urile Președintelui

Cum Președintele nu poate rămâne singur, agenții trebuie să participe la orice activitate face el: jogging, pescuit, plimbare cu bicicleta sau orice altceva.

10. Monitorizează toate amenințările

Acest lucru chiar este adevărat. Agenții speciali chiar țin cont de orice mail, scrisoare, mesaj sau act care conține vreo amenințare la adresa Președintelui și a familiei sale, apoi le monitorizează pe cele care par să reprezinte un pericol real. Această organizație are o bază de date cu tot felul de tipuri de cerneală, pentru a ușura procesul de investigație.

Feminis.ro

Citeste si...