Social

10 obiceiuri care-ți strică sănătatea când stai la birou

10 obiceiuri care-ți strică sănătatea când stai la birou
10 obiceiuri care-ți strică sănătatea când stai la birou

Dacă lucrezi preponderent la birou, trebuie să știi că statul îndelungat pe scaun duce la probleme grave de sănătate, printre care dureri de spate, de umeri, gât, mâini și picioare, de aceea este important să păstrezi o poziție corporală corectă.
Experții îți dezvăluie astăzi câteva greșeli pe care le faci când lucrezi la birou și pe care trebuie să le eviți de acum înainte, dacă vrei să-ți păstrezi sănătatea.

1. Ții monitorul prea jos

Ochii tăi ar trebui să se ducă în mod normal pe un punct de pe ecran situat la aproximativ 5-7 cm sub marginea de sus a monitorului. Dacă faci aranjamentele în acest fel, nu va trebui să-ți înclini capul și vei avea un câmp vizual mai bun. În plus, gâtul și spatele tău vor sta confortabil.

2. Nu-ți tragi umerii în spate și nu-ți lipești spatele de scaun

Experții recomandă ca spatele tău să fie aliniat cu spătarul scaunului, pentru a evita să te apleci. Acest lucru este cu atât mai important în momentele în care ești obosită și tinzi să stai mult pe scaun.

3. Ridici tălpile pe picioarele scaunului

Cel mai bine ar fi să te descalți (dacă ai posibilitatea) și să-ți odihnești tălpile direct pe sol. Dacă scaunul nu poate fi ajustat pe înălțime, folosește o cutie drept suport al picioarelor.

4. Îți încrucișezi gleznele sau stai picior peste picior

Există foarte multe studii care sugerează că încrucișarea picioarelor în timp ce stai la birou este dăunătoare, deoarece duce la presiune sanguină mare. De fiecare dată când simți nevoia să pui un picior peste celălalt, fă mai degrabă câteva exerciții ușoare.

5. Nu folosești suport ergonomic

Este greu să menții o poziție neutră a corpului când stai prea mult timp așezată, dar poți folosi anumite perne speciale care să te ajute, în cazul în care scaunul nu este unul ergonomic.

6. Lași întotdeauna scaunul în aceeași poziție

Scaunele de birou au acum multiple posibilități de ajustare a spătarului, a înălțimii, a cotierelor sau a tetierei, tot ceea ce trebuie să faci este să schimbi poziția acestora în funcție de ce-ți cere corpul tău.

7. Uiți să-ți iei mici pauze

Dacă stai prea mult timp așezată, te vor durea toți mușchii și vei începe să-ți modifici poziția corporală. Pentru a evita acest lucru, ia-ți câte o mică pauză o dată la 30 de minute și fă câteva exerciții ușoare în fiecare oră.

8. Ții pulpele prea jos

Ar fi bine să-ți aranjezi scaunul în așa fel încât pulpele să fie un pic mai sus decât genunchii și să formezi astfel un unghi de aproximativ 90 de grade. La început s-ar putea să ți se pară greu, dar încearcă să stai astfel cât mai mult posibil.

9. Nu ajustezi înălțimea cotierelor

Când stai pe scaun la birou, ai grijă și la poziționarea mâinilor, nu numai a trunchiului. Brațele ar trebui flexate într-un unghi de 75 sau 90 de grade la coate, pentru a evita durerile de omoplați și chiar a întări spatele.

10. Nu folosești căști

Câteodată, când lucrezi din greu, ai prea multe lucruri de făcut în același timp. Experții nu numai că nu sunt împotriva purtării ocazionale a căștilor ci chiar le recomandă atunci când trebuie să vorbești la telefon și să faci în același timp și altceva. Astfel îți poți păstra poziția corporală corectă, fără a-ți strâmba gâtul, dar ai grijă că acest obicei te poate izola de colegii tăi.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *