Sport

26 de infectări cu coronavirus la CFR Cluj. Echipa ar putea intra în carantină

26 de infectări cu coronavirus la CFR Cluj. Echipa ar putea intra în carantină
26 de infectări cu coronavirus la CFR Cluj. Echipa ar putea intra în carantină

Numărul cazurilor de coronavirus la CFR Cluj a ajuns la 26. Informația a fost confirmată de Justin Ştefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, pentru Agerpres.

„Testele efectuate joi de membrii echipei CFR Cluj au adus noi cazuri pozitive. În momentul de faţă, în total, există 26 de cazuri de COVID-19 la CFR, 16 jucători şi 10 membri ai staff-ului tehnic”, a declarat Ștefan.

Inclusiv antrenorul principal Dan Petrescu este infectat. Echipa ar putea intra în carantină.

La Dinamo au fost confirmate 21 de infectări. Sunt cazuri de COVID-19 și la FC Botoşani și Universitatea Craiova. Direcţiile de Sănătate Publică a deschis mai multe anchete epidemiologice și mai multe meciuri sunt acum sub semnul întrebării. Partida CFR Cluj – FC Botoșani, programată pentru acest weekend, a fost amânată.

Ionuț Stroe, ministrul Sportului, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că înghețarea sezonului competițional depide doar de organizatori și le-a cerut acestora să nu forțeze organizarea meciurilor într-un interval scurt doar pentru a duce la final campionatul.

„Înghețarea sezonului sau adoptarea unei decizii de terminarea a acestei competiții înainte de termen e de competența organizatorilor, adică Liga Profesionistă de Fotbal și FRF sunt în măsură să decidă. (…) Să nu forțeze organizarea unor meciuri cu risc mare de infectare doar pentru a termina această competiție. Regulile există, dacă le respectă sunt suficiente pentru a termina cu bine competiția. Unii au înțeles greșit că relaxarea unor reguli înseamnă eliminarea lor completă”, a declarat Ionuț Stroe.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *