Social

30 Beneficii remarcabile de sănătate ale sexului

Sexul nealterat, consensual, fabulos este adesea un subiect tabu. Mulți oameni nu își dau seama că, pe lângă faptul că sunt distractive, există multe beneficii pentru sănătate ale sexului – 30 mai exact!

Dacă viața ta sexuală lipsește, următoarele informații te pot inspira să găsești mai mult timp pentru canoodle. De la ameliorarea durerii și scăderea stresului la îmbunătățirea somnului și a inteligenței, citiți mai departe pentru a afla cum o viață sexuală activă vă poate face o persoană mai fericită și mai sănătoasă.

Notă: Acest articol are doar scop informativ și educativ și nu este destinat să înlocuiască sfaturile medicale sau de sănătate mintală individuale.

1. Sexul te poate face să trăiești mai mult
Cuplu în pat

Cercetările arată că persoanele care au mai multe relații sexuale tind să ducă o viață mai lungă. Acest lucru se poate datora mai multor factori:

Persoanele care fac sex frecvent sunt adesea în relații angajate. Mulți experți consideră că oamenii care întrețin relații strânse trăiesc mai fericiți, mai sănătoși și mai lungi.
Persoanele care fac sex sunt active fizic. Sexul în sine este un antrenament cardiovascular, iar activitatea fizică este unul dintre elementele cheie ale sănătății generale optime.
Sexul este o tehnică de gestionare a stresului. Activitatea sexuală ne permite să ne relaxăm și să ne relaxăm din viețile noastre altfel agitate. Persoanele care nu au mecanisme eficiente de coping – cum ar fi sexul – sunt mai susceptibile de a experimenta complicații de sănătate și chiar mortalitate precoce.
2. Sexul te face mai inteligent
Persoanele care fac sex regulat pot experimenta o creștere a puterii creierului. Potrivit unui studiu din 2014 realizat de cercetătorii Universității din Maryland, sexul poate duce la producerea de noi neuroni în creier și la îmbunătățirea funcției cognitive.

Cea mai bună parte? Sexul poate înlătura pierderea de memorie și demența!

3. Sexul ameliorează stresul
Stresul este inevitabil. O experimentăm zilnic și poate face ravagii în toate domeniile vieții noastre, inclusiv în relațiile noastre intime.

Probabil că nu este o surpriză faptul că sexul regulat reduce stresul din cauza scăderii cortizolului – hormonul stresului din organism – în timpul activității sexuale.

Sexul poate duce, de asemenea, la îmbunătățirea relațiilor și ne poate face mai bine echipați pentru a face față factorilor de stres zilnici.

4. Sexul poate atenua simptomele de anxietate și depresie
În timpul sexului, corpurile noastre produc endorfine, dopamină și oxitocină, care au proprietăți de stimulare a dispoziției. A fi intim cu partenerul tău nu va vindeca problemele de sănătate mintală, dar producția de substanțe chimice care se simt bine poate aduce o ușurare temporară.

Rețineți că persoanele care suferă de depresie și alte probleme de sănătate mintală pot prezenta scăderea pulsiunii sexuale și / sau disfuncții sexuale. Unele medicamente antidepresive pot agrava aceste probleme. Discutați cu furnizorul dvs. de asistență medicală despre orice întrebări sau preocupări pe care le aveți cu privire la sex, afecțiuni de sănătate mintală și medicamente.

Citeste mai mult

Citeste si...