Trimite-ne imagini si mesaje pe WhatsApp - 0757477968

Ne puteti contacta prin e-mail: info@antena24.ro sau pe facebook: facebook.com/antena24.ro

Social

45 de studenți ai Facultății de Drept a Universității din București, propuși spre exmatriculare

Un număr de 45 de studenți din anul I de la Facultatea de Drept a Universității din București sunt propuși spre exmatriculare. Decanul și Consiliul Facultăţii au înaintat această propunere rectorului după ce s-a descoperit că tinerii au copiat împreună la examenele online din sesiunea care s-a încheiat recent. Este vorba despre o decizie în premieră în cadrul acestei instituții de învățământ superior din România.

Propunere de exmatriculare a studenților de la Drept care au copiat la examenele online

„Ca urmare a sesizărilor formulate de o serie de studenţi, sesizări însoţite de dovezi certe, pertinente şi concludente cu privire la fraudarea unor examene în sesiunea derulată în luna februarie a.c., Consiliul Facultăţii de Drept şi Decanul Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti vor înainta Rectorului Universităţii din Bucureşti propunerea de exmatriculare a 45 de studenţi din anul I”, se arată într-un comunicat de presă al instituției, citat de Agerpres.

Studenții propuși spre exmatriculare au folosit grupuri de Whatsapp pentru a comunica în timpul examenelor online, încercând astfel să găsească împreună rezolvarea subiectelor la unele examene scrise.

În urma sesizărilor, Consiliul facultății s-a reunit într-o ședință în care a analizat probele și au fost aascultate punctele de vedere ale mai multor studenți cu privire la aceste acuzații.

„În urma acestei şedinţe, în cursul zilei de astăzi – 26 februarie 2021 – membrii Consiliului şi-au exprimat opţiunea cu privire la propunerea de exmatriculare, propunere adoptată cu o largă majoritate”, se mai menționează în comunicat.

Totodată, rezultatele obținute de studenții vizați la examenele fraudate vor fi anulate.

sursa

Citeste si...