Sanatate

5 tratamente care te scapă de cele mai mari griji în privinţa sănătăţii

5 tratamente care te scapă de cele mai mari griji în privinţa sănătăţiiToată lumea mai răcește din când în când sau are dureri de cap ocazionale, dar astfel de probleme sâcâitoare se transformă rapid în boli cronice cu impact major asupra vieții.
De la un stomac agitat, până la migrene și bufeuri, mai jos găsești pași prin care trebuie să treci pentru a preveni sau rezolva anumite probleme de sănătate.

1. Migrene

Migrenele sunt adesea acompaniate de probleme digestive, deoarece atunci când bateriile benefice își reduc numărul, apar anumite sensibilități ce duc la inflamații în organism. În acest sens, cercetările mai noi arată că alimentele îmbogățite cu diverse culturi, precum iaurturile cu probiotice, au mai multe beneficii decât se credea inițial. Benefice sunt însă și suplimentele alimentare cu magneziu și vitaina B6, ce contribuie la normalizarea funcționării sistemului nervos și reducerea oboselii, simptome ce însoțesc adesea migrenele.

2. Stomac agitat

Sunetele provocate de mișcarea intestinelor sunt adesea legate de anumite alimente consumate, care se amestecă cu aerul. Deși în mod normal intestinele nu necesită un tratament special, este indicat totuși să mănânci liniștită și să mesteci pe îndelete, pentru a înghiți cât mai puțin aer. Dacă ești balonată, ai gaze, diaree, constipație sau reflux intestinal, atunci înseamnă că la nivelul intestinelor există un dezechilibru ce trebuie tratat cu ajutorul unui gastroenterolog.

3. Bufeuri

Salvia este folosită în mod tradițional pentru a trata bufeurile și transpirațiile apărute la menopauză, dar și pentru a îndepărta durerile menstruale. În ultimii ani, acest tratament naturist a fost verificat de către specialiștii ce au efectuat studii clinice și s-a dovedit că o cană ceai de salvie în fiecare zi este cu adevărat benefică. În schimb, ceaiul poate fi preparat și consumat astfel:

Se fierbe 1 litru de apă/4 căni;
Se adaugă 1 lingură frunze de salvie ucate;
Se amestecă și se îndepărtează de pe foc;
Se acoperă și se las 10-15 minute să infuzeze;
Se strecoară, pentru ca apa să nu capete gust amărui;
Se las la răcit și se servește fie la temperatura camerei fie de la frigider, pentru a avea efect răcoritor;
Se bea această cantitate pe parcursul întregi zile.
4. Arsuri pectorale

Boala de reflux gastro-esofagian provoacă un fel de arsuri pectorale din cauza acidului stomacal, dar multă lume nu realizează faptul că acesta poate fi și un semn de prea puțin acid din cauza stresului prelungit sau a înaintării în vârstă. Când stomacul produce prea puțin acid, mâncarea stă pentru mai mult timp în stomac și începe să fermenteze. Pentru a stimula producția de enzime digestive, amestecă o lingură oțet de mere cu puțină apă și bea acest amestec înainte de a mânca. Pentru cei cu probeme severe sunt recomandate suplimente enzimatice.

5. Infecții de tract urinar

Acestea sunt cunoscute și sub numele de cistite și produc un disconfort extrem de mare, mai ales dacă ajung să dea în infecții de rinichi. În mai mult de 80% dintre cazuri, aceste infecții sunt provocate de bacteria E.coli, care ajunge în tractul urinar prin sistemul digestiv sau vagin. Un posibil tratament îl reprezintă consumul sucului de merișoare, datorită faptului că are flavonoizi ce împiedică E.coli să se fixeze în tractul urinar. Eficiență mai mare are însă extractul de merișoare, care adesea conține mai mult zahăr sau îndulcitori artificiali, dar culturile de bacterii vii ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infecțiilor.

Feminis.ro

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *