Actualitate

6 descoperiri care au șocat lumea

6 descoperiri care au șocat lumeaAproape în fiecare an, cercetătorii descoperă lucruri care contravin istoriei deja știute, unele dintre ele care schimbă fundamental teoriile.
Citește în continuare despre 6 fapte surprinzătoare, care te vor zgudui.

1. Oamenii preistorici au conviețuit cu dinozaurii

În anul 2012, paleontologul Otis E. Kline Jr. a descoperit în Dawson County, Montana, cornul unui tricerator și după mai multe cercetări l-a datat pentru acum 33500 de ani. Această dovadă contrazice lucrurile știute până nu demult, că dinozaurii ar fi trăit acum aproximativ 65 de milioane de ani. Această descoperire face posibilă conexiunea dintre oamenii preistorici și dinozauri.

2. Antarctica era un paradis tropical

Chiar dacă în ziua de astăzi 98% din suprafața Antarcticii este acoperită de gheață, oamenii de știință consideră că acum 50 de milioane de ani, polul sud a fost o insulă tropicală. Prin explorarea teritoriului, au fost descoperite rămășițe fosilizate ale platelor thermophilous, baobab și ferigi, precum și de reptile ichthyosaur, care a trăit doar în zonele calde. Această descoperire uluitoare a dus la concluzia că acum 50 de milioane de ani, cel mai rece și dezolant loc de pe Pământ a fost acoperit de palmieri și nisip.

3. Romanii au ajuns în America

Există dovezi conform cărora romanii au trecut prin America cu mult mai mult timp înainte față de Columb. În 1933, a fost descoperită pe teritoriul Mexicului o sculptură mică a unui cap care seamănă cu artefactele romane create în secolul 2 înainte de Hristos și care nu seamănă absolut deloc cu operele de artă ale aborigenilor. De asemenea, arheologii au descoperit în Guanabara, aproape de Rio de Janeiro, o colecție de vase romane datând din secolul 3.

4. Uriașa piatră sferică din Costa Rica

Un alt mister nerezolvat, care pune în încurcătură mulți oameni de știință, este originea pietrelor sferice gigant, descoperite în Costa Rica. Forma acestora este perfect rotundă și compoziția este formată din mai multe materiale, care cântăresc aproximativ 16 tone.

5. Unde au mai fost construite piramide

Piramidele egiptene sunt cele mai mari și unice construcții de pe planetă, dar în 2015, arheologul amator Semir Osmanagić a descoperit faptul că au fost construite piramide și în Bosnia, cu mult înainte de piramidele din Giza. Cercetătorii au fost foarte sceptici în privința acestei descoperiri și au numit-o chiar pseudoarheologie, adăugând că dealul Visočica este doar o formațiune naturală.

6. Arta antică arată că asiaticii au trecut prin America

În mai multe state din America, s-au descoperit desene rupestre chinezești și acest lucru dovedește faptul că asiaticii au fost prezenți în partea de nord a Americii moderne în jurul anului 1300 Î.H., cu mult înainte de Columb sau de romani.

Feminis.ro

Citeste si...