Social

6 moduri în care avocado îți îmbunătățește viața

6 moduri în care avocado îți îmbunătățește viațaFrida Harju-Westman, nutriționist de profesie, dezvăluie că vitamina E, pe care fructul de avocado o conține în cantități considerabile, este supranumită „vitamina sexului”.
Acest fruct și-a primit denumirea de la azteci, care i-au spus „ahuacatl”, ceea ce înseamnă „testicule”. Acest nume se datorează în parte asemănării fizice cât și calităților sale afrodiziace. Deși nu există studii științifice care să confirme îmbunătățirea vieții sexuale după consumul de avocado, iată câteva beneficii pe care acesta le aduce cu siguranță.

1. Susține fertilitatea

Avocado are vitamina B și acid folic, iar cercetărorii de la Harvard School of Public Health au descoperit că această combinație scade riscul de probleme la ovulație, una dintre cele mai mari cauze ale infertilității feminine. În plus, crește cantitatea de spermă la bărbați, ceea ce face să sporească șansele prinderii unei sarcini.

2. Plăcere crescută

Avocado conține potasiu ce ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și acest lucru este benefic atât pentru plăcerea feminină cât și pentru cea masculină, întrucât circulația sângelui asigură susținerea erecției și face țesutul vaginal mai sensibil.

3. Îmbunătățește suflul

Dacă vei mânca mai mult avocado, vei primi o doză sănătoasă de acizi grași monosaturați, care se vor transforma lent în energie. De asemenea, acidul folic te va ajuta să transformi proteinele în energie.

4. Îmbunătățește starea de spirit

Fructul de avocado echilibrează în mod natural hormonii și conține folați, a căror lipsă duce la sentimente de anxietate. Avocado este și o sursă foarte bună de acizi grași omega-3, care ajută la creșterea nivelului de dopamină din creier, deci îmbunătățirea stării de spirit.

5. Ajută la producerea hormonilor sexului

Vitamina E este cunoscută și ca „vitamina sexului”, deoarece are un rol esențial în producerea de estrogen și testosteron, care previn oxidarea și degradarea organismului. Această vitamină este benefică și pentru spermă, deoarece îi protejează membrana și îmbunătățește mobilitatea.

6. Sporește libidoul

Avocado conține combinația optimă de zinc cu potasiu, care sporește libidoul prin producția de testosteron, esențial atât bărbaților, dar și femeilor. Un deficit de zinc duce la scăderea apetitului sexual, iar lipsa de potasiu din glanda tiroidă provoacă, printre altele, scăderea libidoului.

Feminis.ro

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *