Trimite-ne imagini si mesaje pe WhatsApp - 0757477968

Ne puteti contacta prin e-mail: info@antena24.ro sau pe facebook: facebook.com/antena24.ro

Social

6 sfaturi utile pentru a trece peste atitudinea autodistructiva

6 sfaturi utile pentru a trece peste atitudinea autodistructivaOamenii au tendința să dramatizeze prea mult, dar în fața unei probleme trebuie să te gândești cum să treci prin toate relele cu bine, nu cum să pui capăt suferinței.
Marea majoritate a persoanelor trec la un moment dat prin probleme ce par a fi lipsite de soluție și se gândesc poate chiar și la cum ar fi să moară și să se termine totul, deoarece depresia și anxietatea te atacă într-un mod foarte subtil, dar profund, însă moartea nu este niciodată o soluție. Iată ce poți face dacă ești abătută și simți că nu mai poți:

1. Du-te la psiholog

Dacă simți că toate metodele și exercițiile de pe Internet nu te ajută, atunci ai nevoie de un specialist. Acesta te va diagnostica mult mai bine și îți va oferi tratamentul adecvat, fie el doar prin metode de introspecție sau și cu pastile.

2. Cunoaște-te

Este foarte important să știi cine ești și ce-ți dorești, ca să poți trece peste toate gândurile negre. Cu toții suntem cei mai mari inamici ai noștri când vine vorba să încercăm lucruri plăcute. De exemplu, tu ești cea care alege să iubească în continuare o persoană toxică, ce te-a părăsit și astfel te faci singură să suferi nedeschizându-ți sufletul în fața altcuiva. Redescoperă-te și află ce te face să suferi, deoarece când știi aceste lucruri, le poți elimina mai ușor din viața ta, chiar dacă nu întotdeauna peste noapte.

3. Caută pacea interioară

Acesta este cel mai greu lucru pe care trebuie să-l faci. Gândește-te doar că orice ai făcut în toată viața ta te-a adus mai aproape de adevăratul sine și de pacea interioară atât de căutată de toată lumea. Tot ceea ce faci, faci pentru a fi fericită, iar când treci de barierele sociale, îți faci sufletul să tresare. Când reușești să ajungi să faci lucrurile conform dorințelor, valorilor și așteptărilor tale, înseamnă că ai luptat cu toți demonii tăi interni și până la urmă ai devenit o persoană mai bună.

4. Împărtășește-ți problemele cu alții

Nu mai ține totul în tine, deoarece când povestești cuiva prin ce treci, durerea devine mai ușor de suportat. Astfel descoperi și cât de mult te iubesc cei apropiați, ceea ce te face să te simți mai bine. Trebuie să înțelegi că oamenii nu au cum să te înțeleagă dacă tu nu le povestești prin ce treci, așa că vorbește cu cei din jur și scapă de toxicitatea care ți-a acaparat sufletul.

5. Ia-ți o vacanță

Vacanțele funcționează întotdeauna când ești suprasolicitată, așa că este momentul să ai grijă de tine și să te răsfeți ducându-te undeva unde ți-ai dorit de mult. De îndată ce vei ajunge să te bucuri de natură și mediul înconjurător, vei înțelege măcar o parte din scopul vieții.

6. Iubește mai mult necondiționat

Dacă ai decăzut într-atât de mult încât simți că orice faci nu mai are rost, trebuie să te gândești ce nevoi ai de fapt. A te iubi pe tine nu înseamnă neapărat că trebuie să te faci prioritatea numărul 1, ci mai degrabă să realizezi că trebuie să faci foarte multe în viață și să nu te dai bătută niciodată. Încearcă să oferi mai multă dragoste fără să te aștepți la ceva înapoi și astfel vei fi mai fericită, te vei simți mai împlinită și te vei putea iubi mai mult pe tine.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *