Publicitate
Sanatate

7 mâncăruri la modă care fac rău sănătății tale

Publicitate
7 mâncăruri la modă care fac rău sănătății tale
Feminis.ro

Dacă mănânci fasole și bei suc acidulat vei avea probleme gastrice sâcâitoare, dar mai există și alte combinații alimentare care îți perturbă digestia sau chiar te îmbolnăvesc grav.
Conform recomandărilor nutriționiștilor, următoarele 7 combinații de alimente trebuie evitate.

1. Sendviş cu cafea

Publicitate

Când nu ai timp deloc, un mic dejun este soluția ideală, iar în acest sens, sandwichurile cu brânză, șuncă și o cafea rezolvă problema, dar nutrienții din toate alimentele se cam duc pe apa sâmbetei. Această combinație face calciul să nu mai fie digerat cum trebuie și dă peste cap sistemul nervos și pe cel cardiovascular, cu atât mai mult cu cât înlocuiește cafeaua boabe de nes. Dacă iubești sandwișurile calde cu brânză, atunci încearcă măcar să înlocuiești cafeaua instant cu ceai alb sau verde.

2. Castraveți cu roșii

Aceasta este o combinație foarte apreciată de vară, dar ultimele cercetări au descoperit că cele două legume împreună disturbă metabolismul. Acest lucru duce la alergii alimentare soldate cu umflături și vitaminele din legume nu vor mai putea fi absorbite corespunzător. Mănâncă roșii separat de castraveți, combinându-le eventual cu salată sau ceapă verde.

3. Cartofi cu carne

Friptura cu cartofi prăjiți este foarte gustoasă, dar combinația e la fel de nesănătoasă. Amidonul din cartofi cere un mediu alcalin pentru a fi digerat, pe când proteinele din carne au nevoie de unul acid. Când sunt consumate împreună, formează în interiorul stomacului un conglomerat care produce arsuri, înțepături, gaze și multe altele. Poți alege alte legume pe post de garnitură la friptură, cum ar fi asparagus, brocoli, fasole verde, dovlecel sau conopidă.

4. Paste cu carne tocată

Glandele salivare produc ptialină și aminazin, care transformă amidonul din carbohidrați, în acest caz din paste, în simplu zahăr. Când zahărul acoperă proteinele din carne, se creează un amestec periculos de chimicale care duc către diabet. Este mai bine ca pastele să fie consumate ca fel de sine stătător și să fie făcute din grâu dur cu sos din ierburi.

5. Bere cu alune

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute și apreciate combinații alimentare când vine vorba mai ales despre un meci de fotbal sau o petrecere. Toată lumea iubește combinația dintre sarea de pe alune și amăreala din bere, dar produsele prea sărate sunt nesănătoase și consumate singure, pentru că duc la deshidratare și cresc nevoia de lichid, care de cele mai multe ori, este un alt pahar de bere. Când bei orice tip de alcool, păstrează prin preajmă o sticlă de apă sau suc, pentru a putea bea imediat ce ți se face sete.

6. Lactate cu ananas

Unele fructe îți încetinesc digestia mai ales dimineața și ananasul conține bromelaină, un complex enzimatic ce cauzează intoxicații când este combinat cu produsele lactate. Mai bine adaugă iaurtului natur câteva bucățele de piersici sau caise deshidratate în locul ananasului.

7. Lapte cu banane

Această combinație alimentară este foarte îndrăgită de amatorii stilului de viață sănătos, pentru că este hrănitoare și ușor de preparat. Cu toate acestea, unii nutriționiști consideră că fructele, mai ales cele dulci, ar trebui consumate separat. Ei spun că stau în organism mai mult timp și încetinesc digestia, mai ales dacă sunt mâncate alături de alte alimente. Cât despre lapte, este mai sănătos să-l bei separat. Folosește bananele pe post de snacksuri între mesele principale.

Feminis.ro

Publicitate

Citeste si...