Actualitate

ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2

În ultimele 24 de ore, Poliția Română, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Peste 6.800 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 791 de acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară, la nivel național.

Au fost efectuate 61.699 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse.

În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate 4.224 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 870.000 de lei.

În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor.

Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.

Exemplu:

Buzău
La data de 23 februarie a.c., poliţiştii din Buzău au constatat că, la o societate comercială, era în desfăşurare un eveniment privat.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că este vorba despre o petrecere aniversară, la care participau 17 persoane.

Petrecerea a fost oprită de poliţişti, iar organizatorul evenimentului şi administratorul societăţii comerciale au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei Covid-19. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 17.500 de lei.

Citeste si...