Actualitate

ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2

În ultimele 24 de ore, Poliția Română, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Peste 6.500 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 823 de acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivel național.

Au fost efectuate 59.227 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse.

În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate 4.379 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 813.740 de lei.

În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor.

Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.

Exemple:

București
La data de 15 februarie 2021, în jurul orei 21.35, polițiștii Secției 13 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, într-un restaurant, este organizat un eveniment privat la care participă mai multe persoane.

La fața locului, s-au deplasat echipaje din cadrul secțiilor 13, 12 și 10 de poliție, un echipaj al Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi, care au găsit în interiorul localului aproximativ 80 de persoane, care participau la o petrecere.

Evenimentul a fost oprit, fiind aplicate 75 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 193.000 de lei.

Cu privire la organizatorul evenimentului, Secția 13 Poliție s-a sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, fiind aplicată și o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei.

Argeș
La data de 15 februarie a.c., poliţiştii Poliției Orașului Ștefănești au identificat o tânără, de 24 de ani, din Ștefănești, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, ce fusese instituită începând cu ziua de 12 februarie.

În urma celor constatate, tânăra a fost sancţionată cu 1.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19.

***

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

Reamintim faptul că, în această perioadă, este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive), atât în spații deschise, cât și în cele închise (saloane, restaurante, baruri, săli de evenimente etc.).

Pentru siguranța tuturor, recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19.

Citeste si...