Publicitate
Scitech

Acțiunile Apple au atins un nivel record după ce aceștia au anunțat că vor lansa prima mașină autonomă

Publicitate

Acțiunile Apple au atins un record vineri, în urma unui raport conform căruia compania accelerează eforturile de a lansa un vehicul autonom.

Începând de vineri după-amiază, acțiunile Apple au crescut cu mai mult de 1% până la peste 160 USD, arată publicația CNBC.

Publicitate

Intrarea Apple în spațiul vehiculelor electrice ar putea pune compania în concurență cu Tesla , precum și cu jucători emergenti precum Rivian și Lucid Motors și producătorii auto tradiționali care se îndepărtează de combustibilii fosili.

 

Acțiunile companiei a crescut cu 21%, doar în acest an

Potențiala intrare a Apple în spațiul vehiculelor autonome a fost mult timp un subiect de speculații. Morgan Stanley a publicat două articole, iar analistul Katy Huberty a scris într-una că este „primul raport de presă care include un număr mare de puncte de date provenite din interiorul Apple și oferă suficiente detalii raportate pentru a da credibilitate ideii că Apple și lansarea mașinii ar putea accelera atât adoptarea de noi tehnologii (EV + AV), cât și extinderea pieții
În timp ce mașinile reprezintă un efort nou-nouț pentru Apple, istoricul companiei pe noi piețe și capacitățile sale de integrare verticală ar putea prefigura succesul, a scris Huberty

Acțiunile Apple au crescut cu 21% în acest an, ridicând capitalizarea de piață a companiei cu peste 2,6 trilioane de dolari.

Putem oferi o serie de exemple din ultimii 20 de ani care arată că, deși Apple poate să nu fie întotdeauna primul pe piață, motorul său de inovație, diferențierea prin integrare verticală și excelența în producție/operațională i-au permis să treacă pe primul loc”, a scris Huberty.

Apple va lansa prima mașină autonomă până în 2025

Apple vine cu vești bune pentru șoferi, iubitorii de tehnologie și cei care intenționează să migreze mai rapid către mașinile electrice. Compania americană, cunoscută în special pentru telefoanele inteligente și alte gadgeturi, intră tare și pe piața auto.

Anul 2025 este ținta stabilită de Apple, pentru lansarea primei mașini electrice autonome. Specialiștii în tehnologie și cei din domeniul auto se așteaptă la o concurență acerbă între chipsetul de la Apple, Tesla și Waymo

Publicitate

Citeste si...