Publicitate
Auto

Adio, carnet de sofer, daca n-ai scoala

Publicitate

Una dintre principalele conditii care ar diminua numarul urias de accidente rutiere din Romania ar fi (pe langa imbunatatirea infrastructurii rutiere) cresterea exigentelor pentru inscrierea la scoala de soferi.

Asta si-au spus autoritatile, care au modificat deja legislatia si au inasprit conditiile pentru romanii care se viseaza la volan.
De la 1 ianuarie 2022, doar romanii care fac dovada absolvirii a cel putin 10 clase se vor mai putea inscrie la scoala de soferi, in vederea obtinerii dreptului de a sofa pe drumurile publice.
Pe langa aceasta masura, autoritatile s-au gandit si cum sa taie elanul celor pe care i-ar putea bate gandul sa mituiasca agentul examinator. Prin urmare, examenul practic de sofat va fi asistat atat video, cat si audio, datorita unui sistem tehnologic ce va fi instalat, in mod obligatoriu, pe masinile pe care se sustin testarile candidatilor. Aceste inregistrari se vor pastra in arhiva o perioada lunga de timp.

Publicitate

Putem doar sa speram ca aceste masuri se vor reflecta intr-o scadere a statisticilor tragice, ce numara victimele de pe soselele Romaniei.

Insa nu trebuie sa uitam nici de necesitatea imbunatatirii infrastructurii rutiere din Romania, aspect ce favorizeaza, la randul sau, producerea de evenimente neplacute in trafic.

Prin urmare, urmatorul pas pe care autoritatile ar trebui sa il faca, pentru a proteja viata cetatenilor, ar trebui sa fie acela de a investi masiv fonduri in aceasta directie.

sursa

Publicitate

Citeste si...