Politica

Adrain Năstase, avertisment pentru PSD după alianța cu PNL-UDMR

Adrian Năstase lansează un avertiment după ce PSD a hotărât să intre la guvernare alături de PNL și UDMR. Fostul premier social-democrat vorbește despre provocările pe care PSD le avea în perioada următoare.
Adrain Năstase, avertisment pentru PSD după alianța cu PNL-UDMR. Acesta nu doar mobilizarea opoziției va constitui o problemă, ci și opoziția internă care va apărea în fiecare dintre cele două partide în cazul unor insuccese parțiale.

Adrain Năstase, avertisment pentru PSD după alianța cu PNL-UDMR. Ce spune fostul premier
„Multi au considerat ca intrarea PSD la guvernare este o mare eroare. Este adevarat, din punct de vedere elctoral nu a reprezentat o idee foarte buna. Pe de alta parte, poti asista nepasator la adancirea crizelor in care guvernul coalitiei anterioare adusese tara? Poti asista nepasator la orientarea anti-nationala pe care mai ales componenta USR o imprimase guvernarii? Evident ca nu.

PSD va trebui, in opinia mea, sa dovedeasca, prin masuri concrete, ca propunerile din domeniul economic si social propuse vor face diferenta si vor genera incredere si speranta. Va fi complicat pentru ca opozitia din parlament, formata din AUR si USR, se va mobiliza si va radicaliza segmentele de nemultumiti din populatie. Pe de alta parte, insuccese partiale vor genera reactii de opozitie interna in PSD si PNL.

Deocamdata, s-a pus la punct un mecanism de functionare a coalitiei la nivel central.

Ce se va intampla insa la nivel local? In anumite judete/localitati, s-au construit anumite majoritati care nu vor urma, in mod necesar, intelegerile de la centru.
Un test important il va reprezenta construirea noului buget. La fel, gestionarea masurilor de reforma cuprinse in PNRR.

Noul guvern va trebui sa gestioneze nu doar crizele existente ci si pe cele care vor apare in curand in domeniul sanitar, economic si social. Va urma o perioada complicata…”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.

sursa

Citeste si...