Actualitate

ADVERTISMENT la Frontiera! Reguli si restricti majore pentru toti romanii care ies s-au intra in Romania pe la Vama Nadlac, incepand cu 7 aprilie…

ADVERTISMENT la Frontiera! Reguli si restricti majore pentru toti romanii care ies s-au intra in Romania pe la Vama Nadlac, incepand cu 7 aprilie…Anunt dur pentru toti romanii care pleaca din tara s-au intra in Romania, din 7 aprilie vor incepe controalele majore cu regulamente stricte pentru cetatenii romanii, relateaza www.ziare.com.

Politia de Frontiera anunta intrarea in vigoare al noului regulamen de modificare a Codului Frontierelor Schengen, fiind adoptat in Parlamentul European si Consiliul Europei, avertizand ca se prefigureaza cresterea timpilor de asteptare pentru efectuarea formalitatilor.

„Ca urmare a intrarii in vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen (Regulamentul 399/2016), adoptat de catre Parlamentul European si Consiliul Europei, autoritatile de control la frontiera din statele Uniunii Europene, inclusiv Politia de Frontiera Romana, vor efectua, incepand cu data de 7 aprilie a.c., verificari sistematice la intrarea si iesirea de pe teritoriul statelor membre”, precizeaza reprezentantii Politiei de Frontiera.

„Verificarile permit statelor membre sa se asigure ca persoanele respective nu reprezinta o amenintare pentru ordinea publica, securitatea interna sau sanatatea publica, in scopul imbunatatirii securitatii Uniunii Europene si a cetatenilor acesteia. Aceasta obligatie se aplica pentru toate frontierele externe (aeriene, maritime si terestre), atat la intrare, cat si la iesire, precum si pentru frontierele interne ale statelor membre pentru care nu s-a luat inca decizia privind eliminarea controalelor la frontierele lor interne”, precizeaza Politia de Frontiera.

„De asemenea, numarul mare de pasageri inregistrat in punctele de frontiera aeroportuare, in special in perioada sezonului estival, coroborat cu recomandarile la nivel european privind modul de efectuare al controlului la trecerea frontierelor externe in raport cu amenintarile teroriste, pot duce la cresterea timpului de asteptare pentru controlul la trecerea frontierei pe aeroporturile internationale”, transmite Politia de Frontiera.

Comparativ cu anii 2001-2002, traficul de pasageri a crescut cu peste 280 la suta, iar cel al mijloacelor de transport cu peste 300 la suta, capacitatea fiind limitata de numarul tonetelor de control dispuse pe fiecare sens de trecere a frontierei, mai spun reprezentantii institutiei.

 

Citeste si...