Publicitate
Politica

Ai sperat degeaba! Firea o spune cât se poate de clar: „Nu se dau bani”

Publicitate

Primarul Capitalei vine cu o nouă veste pe care, cel mai probabil, nu multă lume o va admira.

Este vorba despre testarea pentru Coronavirus, care ar fi trebuit să fie răsplătită în numerar sau diferite vouchere.
Gabriela Firea face un anunț greu de digerat pentru mulți români care abia așteptau să fie testați pentru Coronavirus, întrucât, conform celor spuse în trecut, ar fi existat o „sumă modică” cu care să fie răsplătiți.

Publicitate

„Vreau să subliniez, în primul rând, că nu este vorba, așa cum deja au apărut unele speculații, să dăm bani sau vouchere oamenilor pentru a accepta să se testeze!

Prin proiectul propus, vom deconta testarea PCR (cu teste normale, deci precise, nu cele rapide), în primă fază, pentru 11.000 de bucureșteni care se înscriu voluntar, către toate clinicile de stat sau/și private care intră în programul inițiat de PMB prin ASSMB.

Suma decontată pentru fiecare test este de 200 de lei, aceeași cu cea decontată de CNAS pentru testarea celor simptomatici, a celor aflați în carantină sau a contactelor celor infectați.

Precizez ca în prezent există în Capitală o capacitate zilnică de testare de peste 3.500 de teste PCR, dar în realitate se efectuează doar câteva sute de teste pe zi. În plus, numărul persoanelor aflate acum în carantină este de circa 400, cu mult mai puține decât la începutul Stării de Urgență, când erau câteva mii

Dacă nu testăm, nu știm adevărul, stăm în casă, omorâm economia”, a declarat Firea.

Sursa

Publicitate

Citeste si...