Stiri Nationale si Internationale.

Airbus s-ar putea retrage din România dacă nu primește o oferă concretă din partea Guvernului


Compania Airbus Helicopters ar putea înceta activitățile de producție în România dacă nu primește o ofertă clară din partea Guvernului de la București pentru intensificarea producției în uzina de la Ghimbav, a semnalat directorul general al firmei, Bruno Even, citat de cotidianul La Tribune.
Bruno Even a făcut aceste declarații pentru cotidianul La Tribune în contextul în care ministrul român al Apărării, Mihai Fifor, efectuează o vizită oficială în Franța, unde se va întâlni cu omologul său francez, Florence Parly.

Directorul general al Airbus Helicopters, Bruno Even, așteaptă o poziționare fermă din partea României. Datele problemei sunt destul de clare pentru companie: fie Bucureștiul cumpără elicoptere de la grupul franco-german, astfel încât să poată fi utilizată linia de asamblare a elicopterului de transport H215 de la Ghimbav (județul Brașov), inaugurată în august 2016 în prezența fostului președinte François Hollande, fie uzina va fi închisă, iar activitățile vor fi transferate în altă țară.

“Sunt pregătiți să sacrifice 50 de ani de cooperare. Este o imensă dezamăgire”, afirmă surse din cadrul companiei Airbus citate de cotidianul La Tribune.

Airbus Helicopters intenționează să mențină doar uzina de întreținere de la Ghimbav, care a modernizat recent 23 de elicoptere Puma ale Forțelor Aeriene Regale britanice.

“Răbdarea noastră are limite. Avem nevoie de o comandă de cel puțin 16 aparate H215M din partea armatei române pentru lansarea liniei de asamblare, dar românii nu prea mai par interesați”, au explicat sursele citate.

“Oare vizita în Franța a ministrului român al Apărării va permite clarificarea intențiilor României în privința achiziționării de elicoptere? Deoarece Bucureștiul, care în mai puțin de șase luni va prelua președinția Consiliului UE, pare să fi fost sedus de aparatele Bell Helicopter”, comentează publicația La Tribune.

Reporterntv.ro

Distribuie


Lasă un răspuns