Extern

Alberto Canapino, chasist emblematic al automobilismului național, a murit

Renumitul antrenor de șasiu pentru turism rutier, Alberto Canapino, și tatăl campionului de patru ori al categoriei, Agustín Canapino, a murit luni, la vârsta de 57 de ani, din cauza coronavirusului. În prezent a fost director al Canapino Squadra din cadrul TC și manager tehnic al echipei Chevrolet YPF a Super TC2000.
Influentul chasist, care a lucrat cu mari personalități ale activității precum Luis Rubén Di Palma sau Juan María Traverso, a fost internat de câteva zile la sanatoriul Otamendi din orașul Buenos Aires.

Născut în orașul Buenos Aires, Arrecifes, și-a început activitățile în pregătirea vehiculelor, când abia avea 25 de ani, în 1982, când și-a dat amprenta unei motociclete Honda de 100 de centimetri cubi, cu care a concurat. în Campionatul Argentinei de Viteză.125 cm3.

În acel leagăn al crăpăturilor de conducere care este orașul său natal, antrenorul a fost înrudit cu Luis Di Palma în 1986, pentru a lucra la Dodge 1500 al TC 2000. A fost prima sa experiență de lucru în mediul auto local.
Idolul de odinioară (care a murit în 2000 într-un accident de avion) ​​a început o carieră și asta l-a catapultat pe Canapino, în considerarea lumii „de fier”. În același an a pregătit o mașină TC (Dodge Polara) cu Luis însuși.

Anul următor a fost chemat de Oreste Berta, cunoscutul „Magician al Marii Grații”, pentru a se alătura proiectului Formula 3 International. A acționat ca asistent de proiectare pentru un monoposto pe care un alt bărbat din Cordoba, Víctor Rosso, l-a condus pe hipodromele europene.

La sfârșitul anilor ’80, și-a început experiența de lucru cu Traverso, în echipa Berta Sport din TC2000 și a obținut primul său titlu (1988) pentru a fi promovat în funcția de director tehnic. În anul următor, Miguel Angel Guerra (a concurat în Formula 1 în 1981 cu Osella) s-a alăturat echipei și a câștigat campionatul.
sursa

Citeste si...