Publicitate
Actualitate

Alerta de ultima ora! Romania se pregateste de razboi, nu mai este cale de intoarcere!

Publicitate
Alerta de ultima ora! Romania se pregateste de razboi, nu mai este cale de intoarcere!
Un militar american trece, marti 8 Noiembrie 2016, in Tabara de Instructie si Poligon de Trageri Sol-Aer de la Capu Midia, judetul Constanta, pe langa o baterie Patriot, in timpul exercitiului militar romano-american, PATRIOT SHOCK V, exercitiu de nivel tactic, cu trupe in teren, al structurilor de rachete sol-aer. ANDREEA ALEXANDRU/MEDIAFAX FOTO

Anunt groaznic facut de catre seful Statului Major general, Nicolae Ciuca din Armata romana va avea in dotare sisteme cu rachete Patriot, relateaza spynews.ro.

“Ştiţi foarte bine, s-a reuşit achiziţia primei escadrile de avioane F-16, ca atare nevoia de aranjare pe nivele şi integrat a apărării antiaeriene la nivel naţional impune de la sine demararea unui astfel de program.

Publicitate

Ca atare, sistemul Patriot se încadrează în sistemul integrat multilevel de apărare a spaţiului aerian al României.

În momentul de faţă, sunt în analiză toate opţiunile privind dezvoltarea programului. Important e faptul că el va fi demarat în acest an”, a declarat Nicolae Ciucă.

Considerate unele dintre cele mai eficiente arme din lume, rachetele Patriot vor fi achiziţionate din Statele Unite ale Americii.

Acestea fac parte dintr-un sistem de apărare avansat, de tip sol-aer.

Rachetele Patriot pot fi folosite în cazul unui atac cu avioane sau cu rachete balistice şi de croazieră.

 

Publicitate

Citeste si...