Actualitate

ALERTA MAXIMA! Atac armat in Franta, 8 raniti in urma atacului cu arma!

Un nou atac in Franta care a alertat un intreg liceu, s-a tras focuri de arma, in care s-a soldat cu opt raniti, relateaza jurnalmm.ro.

Groaza s-a produs in liceul din Grasse, in sud-estul Frantei, un elev a produs o mare alerta in tara, deoarece acesta disperat dupa arma a tras cu ea, incat a bagat in panica tot liceul.

Suspectul a fost arestat la scurt timp după incidentul armat având asupra sa mai multe arme, printre care o pușcă de vânătoare, pistoale și grenade, au informat surse din cadrul poliției.

Se pare că tânărul a acționat singur, deși anchetatorii au emis inițial ipoteza unei a doua persoane suspecte date în urmărire de poliție.

Incidentul armat a condus la declanșarea de către autorități a ‘alertei de atentat’ pe aplicația pentru smartphone destinată să prevină populația: mesajul ‘Alertă de atentat’ la ‘Liceul Alexis de Tocqueville’ a apărut pe ecranele telefoanelor mobile echipate cu această aplicație.

‘Intervenție în curs a forțelor de ordine și de salvare’, ‘Adăpostiți-vă!’, ‘Nu vă expuneți!’, au fost celelalte mesaje apărute pe telefoanele mobile.

După atentatele din 13 noiembrie 2015 de la Paris, soldate cu 130 de morți, autoritățile franceze le-au cerut instituțiilor școlare, direct amenințate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), să efectueze exerciții de antrenament în incintele lor în eventualitatea unor atacuri teroriste.

 

Citeste si...