Actualitate

Alerta maxima in Romania! Un nou cutremur devastator se va produce in curand, sud-estul Romaniei are dedesubt o bomba cu ceas: „S-a terminat perioada inactiva”

Alerta maxima in Romania! Un nou cutremur devastator se va produce in curand, sud-estul Romaniei are dedesubt o bomba cu ceas: “S-a terminat perioada inactiva”In ultimul timp Romania a fost tinta seismelor puternice si foarte dese, s-a anuntat un nou cutremur devastator pentru toti romanii, relateaz jurnalmm.ro.

Ultimele doua cutremure s-au produs in zona Vrancea, fiind o zona seismica, dumina seara la ora 23:38 s-a produs un cutremur, iar cel de-al doilea s-a produs la ora patru dimineata spre luni.

In ultimii doi ani, in Romania au avut loc peste 25 de seisme cu magnitudine mai mare de 4. In 8 februarie, in Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea 5, care a fost resimţit şi în Bucureşti.

Sud-estul Romaniei este practic sub o bomba vulcanica de care nimeni nu stia, de zeci de anii seismele isi fac tot mai des aparenta, care loveste Muntenia, Modova si o data la 35-40 de ani si Bucurestiul.

 

Cu unele variaţii, cutremurul este mereu acelaşi, dar Capitala se schimbă şi este din ce în ce mai vulnerabilă. Nu înseamnă că în acest interval nu se produc multe alte seisme.

Dar noi vorbim despre acele evenimente care, depăşind 7 grade pe scara Richter, fac pagube considerabile. Şocurile mici produc oarecare emoţie, apoi sunt uitate, după câteva zile sau săptămâni, rămânând doar în registrele seismologilor.

Seismul a dat un brânci în plus edificiului şubrezit al economiei socialiste, care probabil din acel moment a intrat în derivă.

Dr. Gh. Mărmureanu şi dr. Mircea Radulian, de la Institutul de Fizică a Pământului, apreciază că în ciclul seismic vrâncean se succed două intervale: „o perioadă cu activitate intensă, cu mai multe evenimente cu magnitudine apropiată de 7, şi una relativ inactivă.

Ei consideră ca am traversat perioada inactivă pentru ca s-a incheiat anul acesta”.