Sanatate

Alerta pentru romani! Japonia a facut un studiu, coronavirus ramane pe piele activ timp de 9 ore!

Cei ma specialistii cercetatorii au realizat un studiu in vremea aceasta de pandemie cu coronavirus, japonezii au descoperit ca virusul mortal din China, ramane pe piele activ timp de noua ore, relateaza spynews.ro.

Cel mai recent studiu facut de japonezi, a anuntat public luna aceasta, ca este foarte imposibil sa ne mai ferim de acest COVID-19, daca nu ne spalam corespunzator pe maini, deoarece s-a aflat cat ramane activ pe pielea omului, de care este asimtomatic sau nu, dar il da mai departe virusul.

Conform japonezilor, care au realizat un studiu pe eșantioane de tegument prelevate de la persoane decedate din cauza COVID-19, virusul rămâne activ timp de nouă ore pe piele.

„Supravieţuirea timp de 9 ore a SARS-CoV-2 pe pielea umană poate creşte riscul de transmitere prin contact, comparativ cu virusul gripei A (H1N1), accelerând astfel pandemia”‘, relevă studiul publicat luna aceasta.

„Supravieţuirea mai îndelungată a SARS-CoV-2 pe piele poate creşte riscul de transmitere prin contact, dar igiena mâinilor poate reduce acest risc”, remarcă studiul.