Publicitate
Sanatate

Alexandru Rafila: „Important este să avem un instrument înainte de începerea problemelor unui nou posibil val pandemic”

Publicitate

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat în exclusivitate pentru B1 TV, referitor la Legea privind certificatul verde COVID-19, că este mai puțin importantă forma prin care este adoptată, în Parlament sau prin asumarea răspunderii Guvernului.

Important este, potrivit acestuia, să avem un instrument care să încetinească transmiterea infectărilor:

Publicitate

Din punct de vedere tehnic, profesional, răspunde cerinței de a pune la îndemâna autorităților un instrument de sănătate publică care să încetinească transmiterea infecțiilor și care să stimuleze vaccinarea sau să stimuleze testarea.

Nu sunt specialist în drept constituțional. Rămâne de văzut dacă acest proiect va fi adoptat într-o formă sau alta. Pe mine nu mă interesează forma prin care este adoptat, că este adoptat prin Parlament sau prin asumarea răspunderii, important este să avem un instrument, mai ales înainte de începerea problemelor pe care ar putea să le genereze un nou val pandemic. Rămâne de văzut.
Oricum a fost o perioadă de câteva zile de sărbătoare, a fost un răgaz bun. Așteptăm următoarea perioadă ca să putem răspunde întrebărilor dumneavoastră”, a declarat Alexandru Rafila.

Publicitate

Citeste si...