Alexandru Rafila: Ne apropiem de 60 de cazuri la suta de mii de locuitori, cea mai gravă situaţie din Europa


Alexandru Rafila: Ne apropiem de 60 de cazuri la suta de mii de locuitori, cea mai gravă situaţie din Europa

Alexandru Rafila: Ne apropiem de 60 de cazuri la suta de mii de locuitori, cea mai gravă situaţie din Europa

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, avertizează că ne apropiem cu pași repezi de 60 de cazuri la suta de mii de locuitori. De asemenea, acesta a mai afirmat că numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus nu va scădea dacă regulile de bază nu vor fi respectate.

Alexandru Rafila: „Rata infectărilor este de 8-10%”

România a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 1.120 de noi cazuri de COVID-19, ajungând în acest fel la un total de 44.798 de infectări și 2.187 decese.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, avertizează că ne aproiem de 60 de cazuri la suta de mii de locuitori, cea mai gravă situație din Europa. De asemenea, acesta a mai afirmat, pentru Antena 3, că procentul infectărilor este de 8-10%, mult mai mare decât în perioada în care era instituită starea de urgență.

Alexandru Rafila mai spune că nu ne putem aștepa ca numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 să scadă dacă nu vor fi respectate regulile de bază. Pe lângă toate acestea, președintele Societății Române de Microbiologie a făcut apel la cei care lansează mesaje contradictorii să nu mai provoace confuzie în rândul populaţiei.

„Declarațiile contradictorii în spațiul public creează confuzie și vom ajunge la o situație mult mai grava decât până acum. Pentru mine este preocupant. Rata de infectare e 3.76%. Să nu facem confuzie. Cifrele au crescut brusc la un moment dat, brusc am sărit la 22 000 de teste. Multe țări au început să ceară teste, diferența rezultă din românii care călătoresc”, a adeclarat Alexandru Rafila pentru sursa citată anterior.

Medicul mai spune că procentul celor pozitivi din numărul celor testaţi a crescut la 8-10%.

„Proporția este sub 1 la mie. Restul, în jur de o mie sunt din rândul celorlalte 12 000 de persoane care reprezintă pacienți simptomatici. Proporția este undeva intre 8 și 10 la suta, comparat cu starea de urgentam când era 1,5. Creștere foarte, foarte ,mare a procentelor pozitiv”, a mai afirmat Alexandru Rafila.

sursa


Citeste si...

loading...
Accident devastator in Focsani. O femeie a decedat dupa ce sa lovit de un camion!

Accident devastator in Focsani. O femeie a decedat dupa ce sa lovit de un camion!

Accident devastator astazi dimineata in Focsani, unde un camion si o masina s-au lovit din plin, prin care s-a soldat un deces, in urma lovituri puternice, relateaza spynews.ro. Incidentul grav s-a produs pe drumul care leagă Focşani de Boloteşti. „În această dimineață la ora 8.18, prin apel 112, a fost...

Daca ai informatii,referitoare la aceasta stire,lasa un comentariu,s-au scrie-ne pe info@antena24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *