Actualitate

Anca Dragu, președinta Senatului, despre incendiul de la Institutul Matei Balș: „Asemenea tragedii nu pot și nu vor rămâne fără urmări”

La Institutul Matei Balș erau oameni care au venit să se vindece de bolile lor și n-au mai plecat acasă din cauza incendiului, a declarat Anca Dragu, președinta Senatului, vineri, după ce Pavilionul 5 al spitalului de boli infecțioase din Capitală a fost cuprins de flăcări, iar patru persoane au murit.

„Cu greu îmi găsesc cuvintele după o asemenea tragedie. La Institutul Matei Balș erau oameni care au venit să se vindece de bolile lor și n-au mai plecat acasă din cauza incendiului. Le transmit condoleanțe familiilor îndurerate și multă putere pacienților afectați de incendiu. Asemenea tragedii nu pot și nu vor rămâne fără urmări. Specialiștii vor stabili cauzele acestui incendiu dramatic. Imediat după ce aflăm ce a dus la producerea acestei tragedii, putem vedea cum și cât de repede trebuie schimbat tot ce nu e în regula în sistemul sanitar din România”, a scris senatoarea Anca Dragu, pe Facebook.

Mesajul Ancăi Dragu, președinta Senatului, vine ca reacție la incendiul izbucnit vineri dimineață la Institutul Matei Balș. Peste 100 de persoane au fost evacuate din pavilionul afectat, iar 53 dintre acestea au fost transferate către alte unități sanitare din București.

sursa