Actualitate

Andreea Moldovan: Trebuie să schimbăm acest mod de a merge de mai multe ori pe zi la magazin să cumpărăm câte puţin

Andreea Moldovan, medic și secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că aglomeraţia şi mobilitatea excesivă a oamenilor stârnește îngrijorare în rândul autorităților, dat fiind că acestea favorizează răspândirea coronavirusului. Prin urmare, Moldovan i-a îndemnat pe oameni să încerce pe cât posibil să limiteze deplasările, de exemplu să meargă o singură dată la magazin pentru cumpărături, în loc să meargă de câteva ori și să cumpere câte puțin. Și, din nou, medicul i-a sfătuit pe oameni să respecte toate măsurile de prevenție.

Andreea Moldovan, sfaturi în contextul pandemiei de coronavirus

„Cred că este un moment, pentru noi toţi, să ne reconsiderăm modul de a face cumpărături, pentru că dacă ne gândim la alte ţări, magazinele se închid în mod obişnuit, fără pandemie, la ora şapte. (…) Cred că este un moment în care să ne şi schimbăm acest mod de a merge zilnic de mai multe ori la magazin să cumpărăm câte puţin, pentru că nu cred că este favorabil pentru niciunul dintre noi, din niciun punct de vedere. Ce ne sperie este aglomeraţia şi mobilitatea excesivă a oamenilor”, a declarat Andreea Moldovan, potrivit News.ro.

Aceasta a explicat apoi că rolul restricțiilor de circulație e tocmai de a limita mobilitatea și formarea de aglomerări. Cu cât măsurile vor fi mai conștiincios respectate, cu atât ele își vor produce efectele mai repede și vom scăpa de ele, a mai spus Moldovan.

„Rog încă să mai avem răbdare, să respectăm aceste reguli, pentru că cu cât le vom respecta acu mai ferm şi mai strict fiecare dintre noi, cu atât vom scurta acest interval de restricţii şi ne vom îndrepta spre acel moment în care să ajungem la acea libertate pe care ne-o dorim”, a adăugat secretarul de stat.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *