Extern

Angela Merkel: Noile tulpini riscă să aducă un al treilea val în Germania

Noile variante ale coronavirusului riscă un al treilea val de infecții în Germania, iar țara trebuie să procedeze cu mare grijă, astfel încât să nu devină necesară o nouă oprire la nivel național, a declarat cancelarul Angela Merkel.

Numărul de noi infecții zilnice a stagnat în ultima săptămână, rata de incidență de șapte zile situându-se la aproximativ 60 de cazuri la 100.000. Miercuri, Germania a raportat 8.007 de noi infecții și 422 de decese.

„Din cauza (variantelor), intrăm într-o nouă fază a pandemiei, din care ar putea ieși un al treilea val”, a spus Merkel, pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de Reuters. „Așadar, trebuie să procedăm cu înțelepciune și atenție, astfel încât un al treilea val să nu necesite o nouă oprire completă în toată Germania”.

Merkel și premierii de stat din Germania, cea mai populată țară din Europa și cea mai mare economie din Europa, au fost de acord să extindă restricțiile pentru a reduce răspândirea coronavirusului până pe 7 martie.

Saloanele de coafură vor putea fi redeschise începând cu 1 martie, dar pragul pentru o redeschidere treptată a restului economiei vizează o rată de infecție de cel mult 35 de cazuri noi la 100.000 de persoane pe parcursul a șapte zile.

Vaccinurile și testarea cuprinzătoare ar putea permite „o abordare mai diferențiată la nivel regional”, a spus Merkel în interviul de ziar, publicat online miercuri.

„Într-un district cu o incidență stabilă de 35, de exemplu, ar putea fi posibilă deschiderea tuturor școlilor fără a provoca distorsiuni în raport cu alte districte cu o incidență mai mare și școlile care nu sunt încă deschise”, a adăugat ea.

„O strategie inteligentă de deschidere este indisolubil legată de teste rapide cuprinzătoare, ca și cum ar fi teste gratuite”, a spus ea. „Nu pot spune exact cât va dura instalarea unui astfel de sistem. Dar va fi în martie. ”

Merkel a descris vaccinul COVID-19 al firmei anglo-suedeze AstraZeneca, pe care unii lucrători esențiali l-au refuzat, drept „un vaccin de încredere, eficient și sigur”.

sursa

Citeste si...