Actualitate

Anunt al Ministrului Muncii! Ar putea fi adoptata o plata din somajul tehnic pentru angajati

Anunt al Ministrului Muncii! Ar putea fi adoptata o plata din somajul tehnic pentru angajati
Anunt al Ministrului Muncii! Ar putea fi adoptata o plata din somajul tehnic pentru angajati

O noua veste s-a dat pentru angajatii care o sa mearga in nou la lucru, un somaj tehnic oferit din problema coronairusului, relateaza spynews.ro.

Dupa 15 mai, daca Romania ar iesi din starea de urgenta, ministrul Muncii vine cu decizia de a plati un fel de salariu angajatului care vine din somaj tehnic.

„În situaţia ridicării stării de urgenţă, ne vom afla într-o nouă realitate, din mai multe puncte de vedere.

Ne gândim la o serie de măsuri active pentru cei care încet-încet îşi reiau activitatea parţial sau total după data de 15 mai.

Un exemplu este acela că ne gândim să acoperim o parte din salariile angajaţilor companiilor care revin în activitate, fie că vorbim despre o activitate reluată cu angajaţii la normă întreagă sau part-time, pentru că unele sectoare vor începe treptat activitatea.

Ne gândim să acoperim un procent din salariile acestor angajaţi care revin practic din şomajul tehnic.

Deci vrem să înlocuim o măsură pasivă cu una activă pentru a stimula repornirea economiei, în unele zone treptat şi în unele cu program întreg. Acest cuantum va fi stabilit în zilele următoare”, a afirmat Alin Ignat, secretar de stat în cadrul ministerului Muncii, conform Digi24.
e asemenea, Alin Ignat a vorbit și despre posibilitatea prelungirii șomajului tehnic și după data de 15 mai pentru angajații care încă nu își pot relua activitatea profesională.

”În legătură cu şomajul tehnic, vorbim în principal de acele domenii în care activitatea nu se va putea relua imediat, şi acolo trebuie să venim cu o soluţie prin care să-i sprijin în continuare pe antreprenorii din această zonă până vor reuși să revină la activitate, poate nu chiar normală, dar cât de cât să îşi reia activitatea.

Aceasta este una din măsurile pe care le avem în calcul: prelungirea şomajului tehnic pentru aceste zone.

Nu este luată încă o decizie.

E o măsură pe care încă o evaluăm şi în decursul acestei săptămâni vom lua decizia şi o vom comunica public”, a mai spus secretarul de stat în cadrul ministerului Muncii.

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *