Stiri Nationale si Internationale.

Anunt! Alocatiile se maresc. Copii vor primi alocatia de 300 de lei marita in data de..


Potrivit unei surse a propuneri legislative, parintii sunt in culmea fericiri, deoarece copii vor primi alocatia marita, de la 1 ianuarie 2019, alocatia va fi de 300 de lei, iar copii cu varsta de 2-18 vor primi 150 de lei pe luna,  relateaza www.wowbiz.ro.

Guvernul PSD a tot declarat ca la inceputul anului 2017, alocatiile copiilor de vor mari, dar acest lucru inca nu s-a intamplat.

Astfel, opozitia a depus un proiect incendiar la Camera Deputatilor, Senatul fiind camera decizionala in cazul acestei propuneri legislative.
Cuantumul alocatiei de stat pentru copii se stabileste in raport cu indicatorul social de referinta, care, in prezent, este de 500 de lei.
„Propunerea este de majorare a cuantumului alocatiei cu 50% pentru copiii cu varste cuprinse intre 0-2 ani, care vor beneficia de o alocatie in valoare de 300 lei si cu 80% pentru copiii cu varste cuprinse intre 2-18 ani, care vor beneficia de o alocatie in valoare de 150 lei.
Romania se afla, din nefericire, pe ultimul loc in Uniunea Europeana in privinta cuantumului alocatiei pentru copii.
Daca in majoritatea acestor state alocatia porneste de la peste 100 de euro, in Romania copiii primesc echivalentul a 18 euro pentru fiecare copil, o suma care nu acopera decat intr-o foarte mica masura necesitatile unui copil”, precizeaza deputatul PNL Robert Sighiartau, initiatorul proiectului, informeaza gorj-domino.ro.
Distribuie


Lasă un răspuns