Trimite-ne imagini si mesaje pe WhatsApp - 0757477968

Ne puteti contacta prin e-mail: info@antena24.ro sau pe facebook: facebook.com/antena24.ro

Actualitate

Anunt! Cand vom reveni la normalitate?. Nelu Tatar: „La sfarsitul lunii..”

Anunt! Cand vom reveni la normalitate?. Nelu Tatar: "La sfarsitul lunii.."
Anunt! Cand vom reveni la normalitate?. Nelu Tatar: „La sfarsitul lunii..”

Nelu Tataru anunta romanii despre revenirea lal viata normala, cam la sfarsitul lunii iulie s-au la inceputul lunii august, dar se va pastra in continuare distanta sociala intre oameni, relateaza wowbiz.ro.

Numarul cazurilor este in scadere, si situatia peste doua saptamani, asta fiind vinerea, va fi evaluata toata situatia, se vor stabili toate activitatile care romanii le vor relua.

Nelu Tătaru a declarat, marţi seară, la B 1 TV că, în ultima săptămână, a continuat scăderea numărului de noi îmbolnăviri din cauza virusului SARS-Cov 2.
”Suntem într-un moment în care, dacă păstrăm acelaşi trend, ne putem gândi de la 1 iunie la un al doilea set de relaxări.

Avem cam o săptămână de când suntem pe acea pantă descendentă. (…)

În următoarea perioadă ne gândim ca acele spitale suport care nu mai au cazuri să le redăm patologiei non-Covid”, a afirmat Nelu Tătaru.
Ministrul Sănătăţii a afirmat că măsurile de relaxare luate până acum de către autorităţile române ”au putut fi uşor controlabile”.

”Asta nu înseamnă că am terminat cu precauţia, precauţia trebuie să rămână”, a mai afirmat Tătaru, care a anunţat deschiderea teraselor din 1 iunie.

Ministrul consideră că românii ar putea avea ”o viaţă cvasi-normală” la sfârşitul lunii iulie sau începutul lunii august.

Întrebat cum anume vor fi deschise terasele, ministrul a precizat că măsura va fi luată la nivel naţional, cu păstrarea unei distanţe fizice de siguranţă, iar clienţii vor avea acces pe bază de rezervare.
Organele de control, vor fi acolo fiindcă ne aşteptăm ca la o măsură de relaxare cum ar fi deschiderea teraselor că avem şi un impact asupra numărului de cazuri”, mai susţine ministrul.

Nelu Tătaru a reiterat ideea redeschiderii plajelor la 15 iunie, ”dacă lucrurile merg normal”.

”Fiecare relaxare implică un risc de transmitere comunitară, noi trebuie să fim pregătiţi pentru a gestiona”, a mai afirmat ministrul.

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *