ANUNT DE ULTIMA ORA! Angajatii care lucreaza mai mult de 6 ore, au 60 de minute pauza la cantina, legea intra azi in vigoare!


Veste extraordinara pentru angajatii romanii, cei care vor munci peste sase ore in program, vor primi 60 de minute pauza pentru a servi masa la cantina, relateaza jurnalmm.ro.

Acest proiect de lege a fost depus de catre Senat, initiativa deputatului PSD, Andrei Valentin Sava.

„În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la o pauză de masă, cu o durată de cel puţin 60 de minute, după minim 4 ore consecutive de muncă şi maxim 6 ore, precum şi la alte pauze de recreere a căror durată şi frecvenţă sunt stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern”, prevede proiectul de lege pentru modificarea Codului Muncii, depus de deputatul PSD Andrei Valentin Sava.

Iniţiatorul proiectului de lege susţine în expunerea de motive că „după 6 ore de muncă, randamentul fiecărui angajat scade, iar aportul alimentar este vital pentru revigorarea organismului”.

„Pauza de masă este un element cheie în acest context. Pauzele au rolul de a deconecta angajatul de stres şi pot contribui la o stare mai bună a angajatului şi un randament mai mare”, susţine Sava, potrivit sursei citate.

“Deputatul PSD propune şi modificarea Codului Muncii pentru ca orice companie cu peste 100 de angajaţi, companiile de producţie, precum şi cele care presupun lucrul în medii solvente şi toxice, indiferent de numărului de angajaţi, să fie obligate să pună la dispoziţia angajaţilor săi, cantine, săli de mese sau chicinete pentru servirea mesei în timpul pauzei de masă, în condiţii de igienă şi sănătate”, potrivit unui alt proiect de lege depus la Senat.

Sava afirmă că „angajaţii sar în mod frecvent peste pauza de masă, iar lipsa unui loc adecvat unde să îşi poată depozita şi pregăti pentru servire mâncarea sau de unde să îşi achiziţioneze o masă caldă este unul dintre motive”.

 

 

Distribuie

Daca ti-a placut acest articol DISTRIBUIE-L sa-l vada si prietenii tai!7 thoughts on “ANUNT DE ULTIMA ORA! Angajatii care lucreaza mai mult de 6 ore, au 60 de minute pauza la cantina, legea intra azi in vigoare!

 1. Vironica

  La un program de 8 ore de munca cat esti obligat ca angajator sa dai pauza.
  In situatia data ca esti obligat sa dai o ora pauza, cate ore poti sa lucrezi in total ?
  Multumesc.

  Reply
 2. Crok

  Stii ca o lege e făcută de un PSD-ist când depășește limita tolerabilă de cretinism. Daca se aproba, toată lumea va fi obligată sa aibă program de lucru de 9 ore si o aiureală totală cu logistica pentru a asigura masa. Ăștia is total rupți de realitate, dar ce te aștepți cand legile sunt date de un partid ai cărui membri sunt muncitori necalificați, sudori, antrenori de tenis si alte meserii din astea fără multă școala, care habar nu au despre munca la birou?

  Reply
 3. Lumi

  Nu este mai bine sa nu mai muncim???? Oricum romanul vrea bani multi si daca se poate sa stea si acasa sau prin baruri

  Reply
 4. Maria Alina

  Vă pomeniți că voi o sa-i verificați pe toti,dar cei care nici nu respecta programul la care lucrezi de la ora6,30pana la 20 fara pauza nu-i verifica nimeni.Atunci ce pauza mami lor leai trebuie???????. Lucrurile astea de întâmplă în coooommmeeerrrrttttt

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.