Social

Anunt groaznic! Urmeaza un cutremur mare de 8,3 grade pe scara Richter, seismologii vin cu vestea cutremuratoare!

Anunt groaznic! Urmeaza un cutremur mare de 8,3 grade pe scara Richter, seismologii vin cu vestea cutremuratoare!Anunt cutremurator facut de seismologii care avertizeaza pe toata lumea cu un nou cutremur puternic de 8,3 grade pe scara Richter, relateaza www.romaniatv.net.

Un studiu realizat de seismologi chilieni şi francezi anunţă chiar şi locul producerii acestui mare cutremur.

Va avea loc în câteva decenii, în apropierea oraşului Santiago de Chile.

Posibilitatea producerii acestui cutremur în 2017 este de 3%, potrivit autorilor acestui studiu.

„Pentru Vrancea pana la 7 nu e o problema.

Ca sa cada blocurile in Bucureşti trebuie să aibă peste 7.1, 7.2. Cel din 77 a fost pe Richter 7.2 si ati vazut, au fost lucruri in dezavantajul unor locuinte mai vechi.

Aceste cutremure ne-au zgaltait putin…

Un cutremur puternic nu poate fi acum pentru ca zona Vrancea nu este incarcată pentru asemenea si nici nu e incarcat pe directie.

Nimeni nu poate face predictii în lumea asta”, a spus Gheorghe Mărmureanu la România TV.

Cu toate astea, cercetărul spune că potrivit datelor istorice urmează un cutremur puternic.

„Discut pe datele istorice… avem date de peste 700 de ani. În 1701 a fost un cutremur extrem de adanc in Constantinopol..

În 1738, sunt 37 de ani, a cutremur de tip 4 martie, manastirea lui Stefan cel Mare a fost afectată puternic, Cetate Neamtului…

În secvente istorice ar trebui sa fie unul de mare adancime, ori tipul 1802, ori tipul 1940. Din punctul meu de vedere, cred ca tipul 1940, care va fi foarte adanc, dar nu stim ce magnitudine va avea si cand, dar aici sunt discuţii de 60 si ceva de ani sau de 100 si ceva de ani.

Cutremurele nu pot fi prezise pentru ca sunt 15 mari zone tectonice care se influenteaza reciproc”, a mai spus Mărmureanu.

 

 

 

Citeste si...