Stiri Nationale Si Internationale.

Anunt important pentru romanii. Peste o saptamana. Se dau 250 de lei in plus pentru asta


Anunt important pentru toti romanii care au dreptul la pensie, se dau 250 de lei in plus, relateaza bzi.ro.
Acest proiect numit “Lumin ochilor”, fiind cea mai importanta.

Ochelari sunt doar pentru varsta treia, este demarat de catre PMB prin Centrul pentru Seniori.

“Prin acest program ne propunem sa ajutam cat mai multi pensionari din Bucuresti care au probleme de vedere, dar care, din cauza problemelor financiare, nu isi permit sa isi achizitioneze o pereche de ochelari.

Ca autoritate locala, avem obligatia sa ne implicam in problemele comunitatii si sa fim alaturi de categoriile sociale vulnerabile.

Astfel, prin acest proiect dedicat seniorilor din Capitala, vom deconta suma de 250 de lei pentru achizitia unei perechi de ochelari de vedere fiecarui pensionar domiciliat in Bucuresti, care are pensia mai mica decat salariul minim net pe economie.

Doresc sa subliniez ca nu sunt locuri limitate, iar toti aceia care indeplinesc conditiile prevazute de regulamentul proiectului se pot incadra in program”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

“Conform regulamentului, suma respectiva va fi achitata o singura data unui beneficiar in termen de 45 de zile de la depunerea dosarului, la punctul de lucru situat pe bd. 1 Mai nr. 28 (cartier Drumul Taberei) sector 6 (mijloace de transport in comun: troleibuze: 69, 90, 93 / autobuze: 126 – statia RATB “Drumetul”), dupa programul: luni – joi, intre orele 9,00 – 15,00.

Dosarul trebuie sa contina urmatoarele documente: cerere tip disponibila pe site-ul www.cs-mb.ro sau la sediul institutiei; copie conforma cu originalul a actului de identitate (C.I. sau B.I.), valabil la data depunerii cererii; copie conforma cu originalul a recomandarii medicului specialist din care sa reiasa necesitatea ochelarilor pentru beneficiar; copie conforma cu originalul a facturii fiscale pe numele beneficiarului si a dovezii de plata (bon fiscal stampilat sau chitanta) in baza carora s-au achizitionat ochelarii de vedere, de la orice operator economic; copie conforma cu originalul a talonului de pensie din luna anterioara depunerii cererii; extras de cont emis de banca din care sa reiasa titularul contului si IBAN-ul, pe numele solicitantului; in cazul in care titularul contului nu este solicitantul, se va prezenta o imputernicire notariala pentru virarea sprijinului financiar in contul unui tert”, arata PMB.

 

Distribuie


Lasă un răspuns