Actualitate

Anunt important! Tichetele de masa vor fi date in data de 1 iulie..

Creste salariul si tichetele de masa in anumite cazuri, sporul de vechime, tichetele de masa, relateaza jurnalmm.ro.

„A fost o întâlnire foarte bună.

Cel mai mare câştig obţinut astăzi (marţi, n.r.) vizează creşterile salariale pentru toţi angajaţii din sistem, medici, asistenţi, biologi, kinetoterapeuţi, psihologi şi ale categorii nemedicale, dar care lucrează în unităţi sanitare, inclusiv cei din asistenţa socială. Vorbim de creşteri de aproape sută la sută, în unele cazuri, chiar de peste sută la sută, adică 110-120 la sută„, a explicat, pentru News.ro, Iulian Pope, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas.

„Cel mai important lucru obţinut este creşterea salarială, care intră în vigoare din 1 ianuarie 2018 şi nu se va aştepta intrarea în vigoare, în totalitate a Legii salarizării unitare, adică 2021.

Vorbim de toţi medicii, de la rezident la medic primar.

Şi pentru că vor fi situaţii în care salariul medicului primar ar putea depăşi salariul şefului de secţie, vom avea în vedere şi creşterea retribuţiei acestuia.

Totodată, vor creşte salariile asistenţilor medicali şi întregului personal medico-sanitar„, a mai spus Pope.

„Am cerut şi un fond de premiere, care va fi de 5 la sută din fondul de salarii, apoi de normă de hrană, în asistenţa medicală, care nu era prevăzut până acum, de vouchere de vacanţă. Voucherele vor fi distribuite din 1 iulie 2017 şi reprezintă valoarea salariului minim pe economie adică 1.450 de lei.

De asemenea, vor fi şi tichete de masă valabile pentru tot sistemul sanitar.

În plus, angajaţii din Direcţiile de Sănătate Publică, din centrele de transfuzii, vor putea primi şi ei nişte stimulente, normă de hrană, echivalente cu două salarii minime pe an„, a explicat vicepreşedintele Sanitas.

El a mai spus că alte majorări vor fi etapizate pentru perioada 2018-2021.

„Am avut o primă discuţie astăzi (marţi, n.r.).

Probabil săptămâna viitoare încă una, dar rezultatele primei întâlniri sunt îmbucurătoare.

Repet, o dată pentru că salariile cresc din ianuarie 2018, şi nu etapizat.

Apoi, pentru să se rezolvă inechităţile.

Dacă discuţiile de astăzi se concretizează printr-un act normativ, aprobat de Parlament, sănătatea şi asistenţa socială vor fi dintre domeniile cu o salarizare decentă, aşa cum am cerut de ani buni.

Apoi, un lucru bun este că în această lege asistenţa socială intră alături de sănătate pentru funcţiile comune şi vorbesc aici despre medici şi asistenţi medicali, acestea fiind funcţii comune„, a spus Iulian Pope.

Sindicaliştii din sănătate şi asistenţă socială au avut, marţi, discuţii cu reprezentanţii Ministerului Muncii.

După ce au analizat proiectul legii salarizării, liderii sindicali din sănătate s-au declarat mulţumiţi de majorările propuse de Ministerul Muncii, urmând să mai facă unele corecţii până la următoarea întâlnire.

 

Citeste si...