Actualitate

Anunt pentru romanii! Vine ziua cea mare pentru Kovesi. Soarta ei este în mâinile oficialilor de la Bruxelles

Anunt pentru romanii! Vine ziua cea mare pentru Kovesi. Soarta ei este în mâinile oficialilor de la BruxellesDeja incep emotiile pentru Laura Codruta Kovesi, maine va fi ziua cea mare pentru prima runda de  negocieri intre Parlamentul European, relateaza evz.ro.

„Dacă echipele de negociere ale Parlamentului European şi Consiliului UE nu ajung miercuri la un acord, următoarele date prevăzute pentru aceste negocieri sunt27 martie (în curs de confirmare), 4 aprilie şi 10 aprilie.

Pe data de 8 martie, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, i-a trimis ministrului delegat pentru afaceri europene George Ciamba, preşedinte în exerciţiu al Consiliului UE, scrisoarea oficială prin care l-a anunţat că Laura Codruţa Kovesi este candidata Parlamentului European pentru funcţia de procuror-şef european, precum și componenţa echipei de negociere a legislativului comunitar în viitoarele discuţii cu Consiliul.

Cei trei eurodeputaţi mandataţi să negocieze cu Consiliul UE în acest dosar sunt britanicul Claude Moraes (grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor – S&D), preşedintele Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a PE (LIBE), eurodeputata germană Ingeborg Grässle (grupul Partidului Popular European – PPE), preşedinta Comisiei pentru control bugetar a PE (CONT), şi eurodeputata olandeză Judith Sargentini (grupul Verzilor), vicepreşedintă a LIBE.

În scrisoarea sa, Antonio Tajani a menţionat că, în conformitate cu reglementările în vigoare, Parlamentul şi Consiliul numesc de comun acord procurorul-şef european pentru un mandat de 7 ani care nu poate fi reînnoit, plecând de la o listă scurtă de candidaţi calificaţi întocmită de comitetul de selecţie al Biroului Procurorului Public European, informează Realitatea TV.

„La întâlnirea de pe 7 martie, Conferinţa Preşedinţilor a decis că doamna Laura Codruţa Kovesi este candidata Parlamentului şi a mandatat o echipă formată din trei negociatori (…) să susţină această poziţie în viitoarele discuţii cu Consiliul privind numirea procurorului-şef european.”, potrivit scrisorii lui Tajani.

Citeste si...