Scitech

Apple adaugă MacBooks din anii 2014 și 2013 pe lista „Produse vintage”

Apple adaugă MacBooks din anii 2014 și 2013 pe lista „Produse vintage”
Apple adaugă MacBooks din anii 2014 și 2013 pe lista „Produse vintage”

Dacă vă mențineți în continuare la un MacBook îmbătrânit, am putea avea astăzi câteva vești nefericite. O serie de modele MacBook Air și Pro, inclusiv dispozitive de 11 și 13 inci din 2013 și 2014, sunt adăugate pe lista „Produse vintage” de la Apple.
Asta nu înseamnă că dispozitivele sunt încă învechite – aceasta este o categorie cu totul diferită, cu implicații mai grave ale utilizatorilor finali – dar înseamnă că ar putea fi mai greu să primești servicii pentru ele.

Apple clasifică un produs drept „ Vintage ” atunci când nu a fost vândut oficial în mai mult de 5 ani (dar sub 7).

Când un produs este adăugat la lista Vintage, este posibil ca serviciul să nu fie garantat. Concret, Apple spune că asistența este „supusă disponibilității inventarului” sau în conformitate cu cerințele legii. După cum vă puteți imagina, probabil nu este practic pentru Apple să păstreze o mulțime de piese masive pentru fiecare dispozitiv vândut vreodată în depozitare, astfel încât un eventual punct de întrerupere a serviciului are un anumit sens.
Dacă dețineți încă un MacBook Air la jumătatea anului 2013, s-ar putea să fie momentul să luați în considerare o schimbare dacă serviciul oficial este important pentru dvs. – punctul teoretic de întrerupere a serviciului de 7 ani se apropie rapid. Cu acest lucru, Apple nu a fost în mod exact consecvent în ceea ce privește aplicarea acestei politici și marcarea produselor îmbătrânite ca fiind învechite, așa că puteți fi în clar timp de ceva timp.

Într-adevăr, pe lângă modelele MacBook menționate anterior, Apple a adăugat doar acum iPod Touch-ul cu 5 generații în lista de produse Vintage, iar dispozitivul respectiv a fost lansat înapoi în 2012. Cu siguranță este bine în teritoriul învechit, și totuși, Apple. s-a abținut să-l pălmuiască cu acea etichetă, ceea ce înseamnă că puteți obține, teoretic, serviciul pentru Touch dacă sunt disponibile piese.

Doar timpul va spune dacă Apple va acorda sau nu MacBooks 2013 și 2014 același grad de libertate de servicii.

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *