Aproape 10.000 de cazuri confirmate de rujeolă


În România au fost confirmate aproape 400 de noi cazuri de rujeolă numai în ultima lună; numărul îmbolnăvirilor este de 9.626, dar, potrivit statisticilor oficiale, nu au mai fost înregistrate decese din această cauză.

Potrivit datelor publicate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România este de 9.626, cu 393 mai multe față de raportarea lunară precedentă.

Jumătate dintre cazurile noi înregistrate sunt în județul Brașov. Un număr mare de cazuri confirmate în ultima lună s-a mai înregistrat în județele Cluj, Satu Mare și Harghita. Potrivit ultimei statistici, peste o mie de cazuri confirmate sunt în județele Timiș – 1.228, Caraș-Severin – 1.112 și Arad – 1.014.

De la debutul epidemiei de rujeolă în România, 34 de persoane au murit din cauza rujeolei: în județele Timiș – nouă, Arad – șase, Dolj – șapte, Caraș-Severin – trei și câte un caz în București și în județele Bihor, Cluj, Călărași, Neamț, Satu Mare, Vaslui, Galați și Mureș.

Singurul județ în care nu s-a confirmat nici un caz de rujeolă este județul Tulcea.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 parinți își vaccinează copiii.

Reporterntv.ro

Distribuie

Daca ti-a placut acest articol DISTRIBUIE-L sa-l vada si prietenii tai!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.