Actualitate

Arena Națională trece din nou în administrarea Primăriei Capitalei; Va fi modernizată pentru Campionatul European de Fotbal 2020

Arena Națională trece din nou în administrarea Primăriei Capitalei; Va fi modernizată pentru Campionatul European de Fotbal 2020Arena Naţională trece din adminstrarea Adminsitraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB) în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) pentru a fi reparat şi modernizat „în regim de urgenţă” în cursul acestui an, pentru Campionatul European de Fotbal 2020, conform unui proiect de hotărâre aprobat, vineri, de CGMB. Proiectul a fost aprobat cu 43 de voturi „pentru”.

Potrivit proiectului, Municipiul Bucureşti s-a angajat să dezvolte, să întocmească şi să implementeze o strategie de dezvoltare durabilă pentru UEFA EURO 2020. ”În prezent, Arena Naţională necesită o serie de reparaţii atât la nivelul infiltraţiilor şi finisajelor, cât şi la nivelul echipamentelor şi instalaţiilor care au ieşit din perioada de garanţie şi la care au fost identificate o serie de disfuncţionalităţi majore şi care trebuie aduse la nivelul solicitărilor UEFA”, se mai arată în expunerea de motive din proiectul de hotărâre.

În expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arată că Municipiul Bucureşti, împreună cu alte 12 oraşe din 12 ţări europene, are ocazia de a găzdui pentru prima dată competiţia fotbalistică între echipele naţionale europene, Campionatul european de Fotbal 2020.
„Astfel, Municipiul Bucureşti s-a angajat să dezvolte, să întocmească şi să implementeze o strategie de dezvoltare durabilă pentru UEFA EURO 2020, în colaborare cu asociaţia membră a UEFA de pe teritoriul României şi în conformitate cu cerinţele UEFA şi va lua măsuri pentru protecţia mediului şi pentru responsabilitate socială la nivelul oraşului gazdă şi locaţiei de desfăşurare a competiţiei. Faţă de acest angajament a fost semnată o convenţie pentru turneul final UEFA Campionatul European de Fotbal 2020”, se arată în documentul respectiv.

În prezent Arena Naţională necesită o serie de reparaţii atât la nivelul infiltraţiilor şi finisajelor, cât şi la nivelul echipamentelor şi instalaţiilor care au ieşit din perioada de garanţie şi la care au fost identificate o serie de disfuncţionalităţi majore, care trebuie aduse la nivelul solicitărilor UEFA.

„Aceste reparaţii trebuie realizate în regim de urgenţă, în cursul anului 2017, întrucât este pusă în pericol funcţionalitatea arenei. Cheltuielile cu exploatarea (curăţenie, organizare, evenimente, relaţia cu instituţiile abilitate privind buna funcţionare a bazei sportive) rămân în sarcina ALPAB”, prevede proiectul.

Libertatea.ro

Citeste si...