Actualitate

Asistentele de la Centrul Sf Luca, unde e internata si Denisa Manelista, sunt epuizate!

Asistentele de la Centrul Sf Luca, unde e internata si Denisa Manelista, sunt epuizate!Denisa Manelista, diagnosticata cu cancer la ficat, e internata de cateva zile, la Centrul Sf Luca din Capitala, acesta fiind un centru medical de ingrijiri paliative. In spital insa sunt internati extrem de multi bolnavi, iar asistentele nu mai fac fata.
Denisa Manelista e internata la Centrul Sf Luca, intr-o rezerva cu baie proprie si televizor, dar si un alt pat unde de obicei sta mama sau iubitul ei. (Vezi AICI ce sacrificii a facut iubitul Denisei pentru ea) In respectivul centru se afla foarte multi bolnavi de cancer. De obicei, cei cu boli cronice care ajung aici se afla, de obicei in faza terminala. Ingrijirea paliativa se concentreaza asupra controlului durerilor si imbunatatirea vietii bolnavilor in aceste faze.
Despre centrul Sf Luca, una dintre putinele unitati din Capitala, axate pe ingrijirea paliativa, multi vorbesc ca despre “un lagar”, un loc unde domneste moartea.

Din pacate insa, sunt prea multi bolnavi si prea putine cadre medicale. Desi doctorii si asistentele incearca sa ajute pe toata lumea internata, acestea nu mai fac fata.
“In garda de noapte e o singura infirmiera se ocupa de aproximativ 34 de bolnavi din care foarte multi imobilizati. Trebuie sa li se schimbe pampersul si sa le dea mancare cu lingurita. Sa nu mai spun ca sunt nopti in care o infirmiera se ocupa de 2 etaje cu saloane plina cu bolnavi, unii foarte grav. Cum crezi ca facem fata? Cum poti sa ai grija de 34 de pacienti intr-o noapte, din care o parte din ei sunt in stare critica?! Langa care din ei sa stau mai mult? Alergam buimace de la un salon la altul, nu e comod sa vezi oameni suferinzi, chinuindu-se, sa nu stii ce sa le mai faci, cum si cand. Degeaba avem vointa, nu exista personal. La oncologie, pe sectie, se fac eforturi extraordinare, ca sunt multe cazuri grave. Suntem epuizate, terminate, abia facem fata”, sustine una din asistentele de la Centrul Sf Luca din Capitala, unde e internata si Denisa Raducu.

Woebiz.ro

Citeste si...