Publicitate
Sport

ASU Poli a ajutat România Regală să învingă Serbia Regală în reeditarea primului joc din istoria naționalei de fotbal

Publicitate

ASU Poli a ajutat România Regală să învingă Serbia Regală în reeditarea primului joc din istoria naționalei de fotbalASU Poli a ajutat România Regală să învingă Serbia Regală în reeditarea primului joc din istoria naționalei de fotbal. Partida disputată, duminică, pe stadionul ”Știința” din Timișoara, s-a încheiat cu scorul de 5-3.

Evenimentul a celebrat 95 de ani de la primul meci al selecționatei de fotbal a României, jucat la Belgrad, în compania selecționatei de fotbal a Iugoslaviei, meci terminat cu victoria românilor cu scorul de 2-1. Partida disputată pe 8 iunie 1922 a avut loc în ziua nunţii Regelui Alexandru I al Sârbilor, Croaţilor şi Slovenilor cu Principesa Maria a României, fiica Regelui Ferdinand Întregitorul şi a Reginei Maria.

Publicitate

”Tricolorii” s-au prezentat cu tricouri speciale în cinstea primului 11 din istoria naționalei României. Jucătorii ”selecționați” de la ASU Politehnica au avut o contribuție esențială în stabilirea rezultatului final.
În primele 10 minute ale meciului, jucătorii celor două echipe au purtat tricouri cu numele celor care au jucat în partida disputată pe 8 iunie 1922 la Belgrad.

Prima echipă a României, condusă de antrenorul Teofil Moraru, a fost alcătuită din Aurel Guga, Ritter Adalbert, Szilágyi Lajos, Hirsch Elemér, Jakobi Dezső, Rónay Ferenc, Nicolaus Hönigsberger, Franz Zimmermann, Karl Frech, Paul Schiller și Johann Auer. Primul gol al echipei României a fost marcat de Francisc Rónay, iar Aurel Guga a marcat golul victoriei.

Veniturile obținute de organizatorii partidei de la Timişoara sunt destinate către asociații locale cu scop caritabil, se arată într-un comunicat de presă remis Agerpres de Tineretul Național Democrat.

Mai mult, evenimentul a avut ca scop și promovarea un stil de viață sănătos, respectul față de istorie, competiția fair-play, precum și creșterea performanțelor sportive.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Federației Române de Fotbal, Universității Politehnica Timișoara, Asociației Suporterilor lui A.S.U. Politehnica Timișoara ‘Druckeria’ și în mod special Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei.

Libertatea.ro

Publicitate

Citeste si...