Actualitate

ATENTIE! 28 februarie este ultima zi in care romanii sunt obligati sa depuna formularul la Fisc cu venitul pe cap de persoana!

Romanii platitorii au de complectat obligatoriu un formular, in care declara la Fisc toate veniturile si dobanzile care le plateste, relateaza www.romaniatv.net.

Aceasta declaratie trebuie obligatoriu complectata de catre angajatii romanii, deoarece este beneficiar de venit (formularul 205), la organul fiscal competent.

„Ultima zi a lunii februarie (28 inclusiv) este data limită până la care plătitorii de venituri cu regim de reţinere la sursă a impozitelor au obligaţia să depună declaraţia privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit – formularul 205 -, la organul fiscal competent, pentru veniturile obţinute în anul 2016, se anunţă într-un comunicat al Fiscului”.

Formularul 205 se depune şi de către organizatorii/platitorii de venituri din jocuri de noroc sau intermediarii/societăţile de administrare a investiţiilor/societăţile de investiţii autoadministrată, pentru veniturile pentru care nu au obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului pe venit, potrivit titlului IV din Codul fiscal, şi anume: câştiguri/pierderi din transferul titlurilor de valoare şi orice alte operaţiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum şi din transferul aurului financiar, definit potrivit legii şi venituri din jocuri de noroc la distanţă şi festivaluri de poker.

 

Pentru informatii suplimentare contribuabilii pot apela Call Center-ul ANAF pentru Asistenţă Contribuabili, la nr. 031.40.39.160.

 

 

Citeste si...