Trimite-ne imagini si mesaje pe WhatsApp - 0757477968

Ne puteti contacta prin e-mail: info@antena24.ro sau pe facebook: facebook.com/antena24.ro

Actualitate

Atentie! Masca obligatorie la mare in Romania. Din 1 august vin restrictii!

Atentie! Masca obligatorie la mare in Romania. Din 1 august vin restrictii!
Atentie! Masca obligatorie la mare in Romania. Din 1 august vin restrictii!

Un nou anunt pentru romani, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Constanta, a luat hotararea ca masca sa fie purtata obligatoriu pe litoral si in spatiile deschise, in toate statiunile al Marii Negre, in orele 18.10 – 24.00, relateaza wowbiz.ro.

Prefectul Constantei, George Niculescu, a anuntat astazi ca de sambata, toti turistii si localnicii, sunt obligati sa poarte masca in toate locurile cu lume.

In piete, targuri, statii de autobuz, cat si in gara si biserica.

“Pentru zonele de promenadă care se află în judeţul Constanţa în toate staţiunile turistice de interes naţional, şi vorbim de zonele tradiţionale unde se creează aglomerări în staţiuni precum Eforie, Mamaia şi celelalte staţiuni turistice din judeţ, obligativitatea purtării măştilor de protecţie în intervalul orar 18-24.

Această decizie a fost luată în urma analizei prezentate de către DSP de risc de transmitere a virusului Covid şi în urma unei adrese primite din partea IPJ Constanţa în ceea ce priveşte valorile de trafic şi fluxul de persoane în aceste intervale orare.

Deci, ele au fost recomandate de către IPJ, respectiv DSP, aceste măsuri”, a declarat prefectul Constanţei. El a precizat că această măsură intră în vigoare de la 1 august.

“Obligativitatea purtării măştii se introduce cu data de 1 august.

Până la 1 august, atât noi la nivelul Instituţiei Prefectului şi cu ajutorul mass-media vom transmite acest mesaj către turişti, către constănţeni în aşa fel încât această măsură să nu îi ia prin surprindere”, a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

“Se introduce obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise, în care se formează aglomerări, în spaţii deschise în care între persoane nu se poate respecta distanţa de doi metri.

Vorbim despre pieţe, oboare, târguri, curţile exterioare locaşelor de cult, peroanele gărilor, staţiile de autobuz, sunt mai multe introduse, toate acestea le vom face publice prin hotărârea de Comitet de Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, a mai afirmat prefectul Constanţei.

“La punctul 2, completarea spaţiilor de internare a pacienţilor Covid prin suplimentarea planului alb întocmit de DSP cu 36 de locuri la Spitalul din Mangalia.

Din cauza numărului mare de infectări suntem nevoiţi să alocăm un număr suplimentar de 36 de paturi şi în această unitate medicală care devine şi ea, prin introducerea în planul alb, unitate medicală suport Covid.

Iar la punctul 3 am avut tot în unanimitate aprobat suplimentarea listelor spaţiilor de carantinare din judeţul Constanţa aşa cum avem prevederi legale în sensul acesta, vorbim despre spaţiile care se află în subordinea Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret din judeţul Constanţa”, a mai declarat prefectul Constanţei.

El a fost întrebat şi ce se va întâmpla cu programul teraselor şi cluburilor de pe litoral.

“Programul teraselor şi cluburilor este menţionat în hotărârea de Guvern care a fost dată publicităţii ieri.

Acest program, scrie în hotărârea de guvern foarte clar, este stabilit prin hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă numărul 37 publicată cu o zi înainte şi se aplică în unităţile administrativ-teritoriale care reprezintă un număr mare de infectări în această perioadă şi un risc mare de transmitere din punct de vedere epidemiologic.

La nivelul judeţului Constanţa astăzi avem 27 de cazuri de îmbolnăviri, în scădere faţă de numărul de ieri, iar acest aspect nu a fost dezbătut în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Dacă se va aplica, aşteptăm aceste reguli venite din partea Guvernului prin HG, după publicarea lor în Monitorul Oficial”, a mai spus prefectul Constanţei.

De la începutul pandemiei în judeţul Constanţa au fost confirmate peste 900 de persoane cu Covid-19.

 

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *