Actualitate

Atentie pentru romani! Se schimbă tarifele pentru telefonie. Toți abonații romani sunt vizati la un cost devastator de..

Atentie pentru romani! Se schimbă tarifele pentru telefonie. Toți abonații romani sunt vizati la un cost devastator de..O noua veste rea pemru romanii plecati in strainatate si nu numai, de aceasta luna tariful pentru apelurile fixe si mobile in orice tara, vor avea de suferit la buzunar, relateaza www.capital.ro.

Toate tarifele pentru apelul din Romania catre alte state din inteiorul SEE, se vor plafontte in data de 15 mai, iar tariful in afara tari va depasi de 0,19 euro pe 0,6 minute, la fel si sms-ul.

Tarifele vor fi plafonate la 0,19 euro pe minut pentru apeluri și 0,06 euro pentru SMS și se vor aplica doar apelurilor și SMS-urilor către numerele din SEE care sunt tarifate în funcție de consumul efectiv, nu și celor care sunt incluse în abonamente deja cumpărate.

De astfel, după terminarea minutelor sau sms-urilor, tariful aplicabil trebuie să respecte plafonul reglementat.

Tarifele plafonate pentru convorbirile internaționale se aplică statelor Uniunii Europene, plus Norvegia, Islanda și Liechtenstein.

Acestea sunt valabile și pe anumite teritorii îndepărtate, cum ar fi Guyana Franceză, în insulele Guadelupa, Martinica, Mayotte, Reunion, Saint-Martin, Acore, Madeira și Canare.

În conformitate cu prevederile din Regulamentului (UE) 2018/1971 al Parlamentului European și al Consiliului, plafoanele pentru comunicațiile în interiorul UE sunt valabile pentru o perioadă de 5 ani, începând cu 15 mai 2019.

 

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *