Actualitate

ATENTIE! Toate apartamentele trebuie sa aiba obligatoriu contoare de caldura, altfel romanii vor fi pedepsiti!

Toti romanii va trebui sa aiba obligatoriu contor de caldura in apartamente, relateaza www.romaniatv.net.

Toate apartamentele racordate la acest contor de alimentare centralizata cu energie trebuie sa aiba acel contor de caldura, precum prevede legislatia in vigoare.

Concret, aşa cum se arată în acest act normativ, „în imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea contoarelor până la 31 decembrie 2016 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie”.

Totuşi, dacă folosirea contoarelor individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punct de vedere financiar, legea prevede obligativitatea montării repartitoarelor individuale de costuri „pe toate corpurile de încălzire din fiecare unitate imobiliară în parte”.

„În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică, repartizarea consumului de energie termică pentru încălzire și/sau apă caldă se face în baza normelor tehnice elaborate de ANRSC.

Având în vedere că reprezentanții ANRSC au participat la procesul de elaborare a Legii nr. 121/2014 privind eficiența energetică și nu au propus instituirea unor prevederei pentru sancționarea neîndeplinirii obligației de montare/utilizare a repartitoarelor de costuri, nu au fost incluse sancțiuni pentru proprietarii de apartamente care nu montează (…) contoare/repartitoare de costuri”, ne-a spus, la miljocul lunii iulie 2016, Dănuț Adrian Ciontea, șeful Biroului de comunicare publică și relații publice din cadrul ME.

 

 

 

 

Citeste si...